Един от фондовете, които изплащат втори пенсии, обяви, че ще

...
Един от фондовете, които изплащат втори пенсии, обяви, че ще
Коментари Харесай

Един от фондовете вдигна вторите пенсии

Един от фондовете, които изплащат втори пенсии, разгласи, че ще усили размера им от април. Втората пенсия се актуализира според от техническия лихвен %, въз основа на който е изчислен нейният размер и осъществената рентабилност от вложението на средствата на Фонда за погашение на пожизнени пенсии (ФИПП) за обещано сдружение през интервала, за който се отнася актуализацията, на годишна база.

Актуализацията се прави по решение на изпълнителните шефове на компанията, с не по-малко от 50 на 100 от превишението на осъществената рентабилност от вложението на средствата на Фонда за погашение на пожизнени пенсии през интервала, за който се отнася и техническият лихвен %, въз основа на който е изчислен нейният размер.

От Пенсионноосигурителна компания (ПОК) " Доверие " оповестиха, че за интервала от 1 април 2022 година до 31 март 2023 година нарастването на пожизнените пенсии е с 14,26 на 100 на годишна база, а на разсрочените заплащания е с 8,5 на 100 на годишна база.

Кога и по какъв начин се актуализира втората пенсия

Това е второ следващо нарастване на пенсиите и разсрочените заплащания, отпуснати преди месец април 2022 година След актуалната актуализация, общото нарастване на отпуснатите първи пожизнени пенсии от месец октомври 2021 година доближава до 19,37 на 100.
Миналата година от 1 април ПОК „ Доверие “ увеличи с към 10 на 100 пожизнените пенсии, а тези, които се заплащат за избран интервал от време - с 14 на 100.
 istock istock
Компанията ще стартира да изплаща нараствания размер на пожизнените пенсии и разсрочените заплащания, считано от април 2023 година Съгласно разпоредбите на Фонда за погашение на пожизнени пенсии " Доверие " и на Фонда за разсрочени заплащания " Доверие ", заплащанията се правят сред 10 и 15-то число на месеца, за който се дължат.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР