Един от двата работещи реактора в Запорожката АЕЦ е бил

...
Един от двата работещи реактора в Запорожката АЕЦ е бил
Коментари Харесай

Заради руски обстрел е бил изключен един от двата работещи реактора в Запорожката АЕЦ

Един от двата работещи реактора в Запорожката АЕЦ е бил изключен поради съветски обстрел, съобщи украинският оператор " Енергоатом ", представен от Ройтерс.
 
" Заради следващия минометен обстрел от страна на съветските сили против Запорожката АЕЦ, беше задействана системата за спешна отбрана и пети блок беше изключен ", написа " Енергоатом " в " Телеграм ".
 
Операторът добави, че шести блок продължава да работи и да зарежда атомната централа с електричество за личните ѝ потребности.
Украинските управляващи упрекнаха през днешния ден Русия, че нанася артилерийски удари по Енергодар - града, в който се намира Запорожката АЕЦ, в деня, в който там се чака да дойде задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ), съобщи Франс прес.
 
" Руснаците нанасят артилерийски удари по маршрута, по който задачата на МААЕ би трябвало да се придвижи към Запорожката централа ", окупирана от руснаците, написа в Телеграм живеещият в заточение кмет на града Дмитро Орлов. Според него делегацията не може " да продължи пътя си " към АЕЦ " по съображения за сигурност ".
 
Мисията на МААЕ се чака да посети през днешния ден централата - най-голямата в Европа, която е под съветска окупация. Обектът бе обстрелян в последно време нееднократно, което породи опасения от нуклеарна злополука.
 
" Настояваме Русия да спре своите провокации и да даде на МААЕ достъп до тази украинска нуклеарна апаратура ", продължи Орлов. От ранна заран руснаците " стрелят по Енергодар с гаубици, с автоматизирани оръжия и го обстрелват с ракети ", насочи той настрана обвиняване в Телеграм по-рано през днешния ден, като помести фотоси на развалени здания и стълбове черен пушек.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР