Един от двамата заподозрени за убийството на 35-годишен германец в

...
Един от двамата заподозрени за убийството на 35-годишен германец в
Коментари Харесай

Заподозрян за убийството в Кемниц е трябвало да бъде депортиран в България

Един от двамата обвинени за убийството на 35-годишен немец в град Кемниц е трябвало да бъде депортиран в България преди повече от две години, оповестява националният всекидневник Diе Welt.

Заподозреният по случая Юсуф М. е подал молба за леговище в България, оповестиха от Административния съд в Кемниц пред локалните медии. Говорител на органа разясни, че той е трябвало да бъде върнат в България според решение, издадено на 13 май 2016 година Германските управляващи обаче не са изпълнили наредбата в шестмесечния период, избран от закона. Ето за какво Федералната работа за миграцията и бежанците е трябвало да прегледа още един път молбата му за леговище, според ситуациите в Дъблинското съглашение.

От редакцията акцентират, че немските управляващи са записали 4899 мигранти, които е трябвало да бъдат върнати в България. Оказва се обаче, че в страната ни са изпратени назад едвам 95 от тях.

Юсиф А., 22-годишен иракски кюрд, и 23-годишен сириец са обвинени в убийството на немец в Кемниц – събитие, което отприщи серия от демонстрации в саксонския град, някои от които бяха белязани с принуждение и вълнения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР