Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с

...
Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с
Коментари Харесай

Един от заподозрените за отравянето на Скрипал е военен лекар от ГРУ

Един от двамата руснаци, който съгласно Англия е обвързван с опита за ликвидиране на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, осъществено в южния британски град Солсбъри, е боен доктор, служител в съветското разузнаване ГРУ, заяви проверяващият уебсайт Белингкет, представен от Ройтерс и Франс прес.

Според уеб страницата същинското име на мъжа, прочут до момента като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, боен доктор на работа в съветското военно разузнаване. При идентифицирането му са употребявани голям брой открити източници, в това число копия на персоналните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Другият упрекнат от Англия руснак е Руслан Боширов. Според английската версия двамата са пробвали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като " Новичок ", напомня ТАСС. Москва изрично отхвърля тези изказвания и съобщи, че стратегия за създаване на сходно отровно вещество не е съществувала нито в Съюз на съветските социалистически републики, нито в Русия.

В края на предишния месец английският в. " Дейли телеграф " заяви, че същинската идентичност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен съветски полковник от военното разузнаване, почетен с награди. Вестникът съобщи, че тази информация е получена след взаимно следствие със уеб страницата Белингкет. Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин обаче съобщи, че няма данни президентът да е награждавал човек на име Чепига, напомня ТАСС.

Британската полиция отхвърли да разяснява разкритията на уеб страницата, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР