Един от депутатите-отцепници от Има такъв народ - Светлин Стоянов,

...
Един от депутатите-отцепници от Има такъв народ - Светлин Стоянов,
Коментари Харесай

Скандал в Lupa.bg: Отцепник на Слави работел за мафиоти като охрана

Един от депутатите-отцепници от " ИТН " - Светлин Стоянов, е бил уволнен от НСО поради нерегламентирани връзки със скандалния радиоводещ Боби Цанков, погубен през 2010 година Това си припомниха сътрудници на някогашния телохранител от службата за защита, които са изумени да го видят в нова светлина - на народен представител в Народното събрание, освен това претендиращ да приказва от " високи морални позиции ".

Всъщност, с цел да заличи скандалното си минало от началото на века, Светлин прибягва до остроумен номер - сменя името си, като че ли е жена и е встъпил в брак! Така биографията му стартира " на чисто " и никой няма да рови в не чак толкоз старите му провинения. А и даже " Google " ще мълчи и няма да разпознае в новопоявилия се народен представител скандалната фигура, забъркана в един от огромните кавги през 2001 година Тогава се оказва, че държавни гардове, които охраняват премиера, президента и депутатите, работят на частно и пазят мутри в свободното си време, изнасяйки секрети на " свободния пазар ".



Боби Цанков назначава Светлин Стоянов, тогава Митев, за шеф на защитата си

Конкретно, Светлин Стоянов редом с елитната държавна работа става шеф на защитата на скадалния радиоводещ Боби Цанков, който в тези години е заплетен в десетки измами и върви с 8 души защита и бронирана лимузина в София. Бодигардовете и водачите му пък са все чиновници на НСО, които са подбирани персонално от него. Допълнително, охранителя пази и наркобоса Антон Милтенов - Тони Клюна. Смята се, че е бил доближен до мафиота и му е изнасял характерни секрети от елитната работа за защита. Самият Стоянов е на висока позиция в НСО - той работи като шеф в екипите по сигурност на Иван Костов като министър председател, а след това на Огнян Герджиков като началник на Народното събрание.



Наркобосът Антон Милтенов, по-известен като Тони Клюна, е погубен на 30 юли 2005 година пред сладоледена къща. Той е бил охраняван от сегашния депутат-отцепник от Има Такъв Народ Светлин Стоянов, който тогава се подвизава под името Светлин Митев

" Светлин работеше в НСО години наред и никой от сътрудниците не го почиташе, тъй като се занимаваше с интриги и мръсни номера. Докара го тогавашния шеф ген. Димитър Владимиров. Тогава се споделяше Светлин Митев, по този начин го знаем всички. Е, през днешния ден очевидно е решил да смени името си на Светлин Стоянов, с цел да не създадат връзка хората за кого става въпрос. Дори ние се изнанадахме, като го видяхме в този момент в ролята му на народен представител с чисто ново име. Как става този номер - да си смениш семейството, не знам - въпреки всичко еднополовите бракове у нас не се позволени и едва ли се е омъжил. Явно употребява презимето си ", споделя сътрудник на депутата-отцепник на Слави пред Lupа.bg.

Когато гръмва абсурда, че чиновници на НСО работят за мутри и измамници, Светлин е дисциплинарно уволнен от НСО. Впоследствие той е и обвинен по следствено дело VII-П-19/2004 година на Софийската военно-окръжна прокуратура за длъжностно закононарушение по текста: „ Който злоупотреби с властта или служебното си състояние, не извърши отговорностите си по работа и от това произлязат нездравословни последници”.

Впоследствие води дело за имуществени вреди и възобновяване на работа, само че не е възобновен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР