Един много важен и силно пренебрегнат елемент от сделката за

...
Един много важен и силно пренебрегнат елемент от сделката за
Коментари Харесай

Защо големите акули не искат ЧЕЗ?

Един доста значим и мощно подценен детайл от договорката за #ЧЕЗ:

Да, договорката има съвсем напълно частноправен темперамент.

Това показва в профила си във Facebook Радан Кънев.

Въпросът е не толкоз Кой стои зад госпожа Върбакова, а Защо нито един огромен състезател на енергийния пазар не демонстрира интерес? Къде са мощните интернационалните компании със личен ноу-хау, нововъведения, патенти?

Сделката е за придобиване на монопол върху близо 60% от разпределението на сила в България, а "акулите " не са в басейна. Защо?

Отговорът е елементарен и печален - климатът за вложения в България е под нулата. Държавната регулация на енергийния бранш е токсичен коктейл от равни елементи корупция и популизъм (и то макар напъните на много приличния състав на КЕВР... представете си в случай че го сменят...). Който и да поеме разпределението става пленник на ползите на няколко политико-енергийни мафии, на крупните крадци на ток (които напълно не са ромските махали, а огромни бизнеси) и на страха от промени на ръководещи и съпротива.

Не знаем сигурно дали зад госпожа Върбакова има политически ползи, дали има прикрит локален или непознат бизнес или... няма нищо.

Но сигурно знаем, че ЧЕЗ от години се пробват да се махнат от българския пазар, а нито един огромен и сериозен вложител не желае да влезе на него. И това е доста неприятно...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР