Един много беден човек живял със съпругата си. Един ден,

...
Един много беден човек живял със съпругата си. Един ден,
Коментари Харесай

Тази поучителна история ще ви разтърси: И двамата се разплакали, но...

Един доста безпаричен човек живял със брачната половинка си.
Един ден, неговата жена, която имала доста дълга коса, го помолила да й купи четка за коса, с цел да може да се грижи и да я сресва.
Той бил сломен, тъй като знаел, че няма да може. Споменал, че оня ден му се развалила каишката на ръчния часовник, само че нямал пари да я смени.
Мъжът отишъл на работа и по пътя спрял в магазина, където продал разваления си часовник за доста малко пари. Но въпреки всичко задоволително, с цел да може да купи четка за коса.
Вечерта се върнал в дома си държейки в ръцете четка за коса, с цел да направи щастлива брачната половинка си.
Той се изненадал, когато я видял с къса коса. Тя продала косата си в салона и в този момент имала нова каишка за часовник в ръцете, с цел да го изненада.
И двамата заплакали дружно! Сега той имал каишка за часовник, само че нямал часовник. Тя имала четка, само че косата в този момент й била къса.
Плачели, само че не поради това, че техните дейности се оказали безсмислени. Плачели тъй като виждали очи в очи същинското лице на същинската обич, тази, която се случва единствено един път в живота, тази, която те изпепелява...
Да обичаш някого...това не е нещо. Да бъдеш обичан... това е нещо. Но да обичаш и да бъдеш обичан от този, който обичаш... това е вярното нещо!
НАВЯРНО ВЕЧЕ съдебна техническа експертиза РАЗПОЗНАЛИ ВЕЛИКОЛЕПНОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА О.ХЕНРИ, " ДАРОВЕТЕ НА ВЛЪХВИТЕ ". ИСТОРИЯТА Е ПРЕРАЗКАЗАНА, НО СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ ДА Я ПРИПОМНИМ, КАТО ВСЕКИ, КОЙТО Я ХАРЕСВА, БИ МОГЪЛ ДА Я ПРОЧЕТЕ И В ОРИГИНАЛ.

* Ние съжаляваме девойките, които продават обич за пари, и мъжете, които купуват обич с пари... тъй като сърцето им в никакъв случай не усеща и не знае какво е обич... Това са небогати хора...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР