Един метеж, който както неочаквано започна, така и неочаквано свърши. Това коментира

...
Един метеж, който както неочаквано започна, така и неочаквано свърши. Това коментира
Коментари Харесай

Отслаби ли Пригожин влиянието на Путин? frognews.bg

„ Един бунт, който както ненадейно стартира, по този начин и ненадейно свърши ”.

 

Това коментира журналистът Александър Велев пред Нова телевизия във връзка еднодневният бун на наемниците от  " Вагнер ". " Пригожин потегли към Москва и на 200 км от града се отхвърли с помощта на Лукашенко, който посредничи между него и Путин. Аз персонално не мога да допускам, че това е инсценировка ", уточни  Велев.

 

" Речта на Путин се повтаряше по телевизиите в Русия, в нея той доста ясно споделяше, че това е изменничество и предателите ще бъдта осъдени. Ако се вгледате в стойката му и метода, по който говореше, той не се усещаше доста сигурен, търсеше поддръжката на войската и на " вагнеровци ", с цел да не се случи прелом ", добави още журналистът. 

 

По думите му, наподобява, силите, които са стояли зад Евгений Пригожин, са се отдръпнали в последния миг.  

 

Историкът проф. Михаил Станчев е безапелационен, че това е инсценировка готова преди време. „ Пригожин е доста непосредствен до Путин. Още в пандиза го вербуваха в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Бивш пандизчия да развие подобен бизнес е нереално, само че тъй като самият Путин е в системата, внедриха Пригожин в близкия кръг ”, уточни още Станчев в студиото на " Здравей, България ".

 

Според Велев или позициите на Путин ще отслабнат, или той ще подходи като Ердоган през 2016 година, " който се  разправи с всички свои противници и към този момент няма опозиция в Турция ".

 

" Това, че Пригожин заплаши този нуклеарен боеприпас към Воронеш, сложи въпроса по какъв начин да се озаптят тези най-близки към кръга на Путин " кагебешници ", които употребяват много рисково нуклеарната опасност ", съобщи и журналистът Момчил Дойчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР