Един месец след протеста на 12 януари ПП Възраждане“ готви

...
Един месец след протеста на 12 януари ПП Възраждане“ готви
Коментари Харесай

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Един месец след митинга на 12 януари Политическа партия „ Възраждане “ готви нов митинг против зеления документ, заяви в Народното събрание водачът й Костадин Костадинов. Той изрази недоволството си от обстоятелството, че работната група за зеления документ, основана след митинга на 12 януари не се е събирала.

„ Топа се топката и се бави работата на групата. Толерантни и търпеливи сме, само че не сме и глупави. Опитват се да протакат нещата “, посочи Костадинов пред медиите. Той приема това като пренебрежение към партията и към жителите, които заставали зад тази идея.  

„ След като другата страна не желае диалог с нас и изтърпяхме доста време, организираме митинг - откакто няма диалог в институциите, ще има диалог на улицата “, акцентира Костадинов. Той подсети, че от 1 март зеленият документ ще е в действие за цялата администрация – това му дала отговор документално здравната министърка Асена Сербазова.  

„ Ако в този момент се обади министър председателят, желаеме да чуем дата, на която пада зеленият документ и тя би трябвало да е в границите на идващите 10 дни. Най-късно до 20 февруари “, даде период на премиера Костадинов. Той се пошегува, че на 15 февруари ще изиска проби от всички участници в КСНС при президента, с цел да не го затварят отново.

„ Нямаме санкции, тъй като никой не ни е глобил - получихме вести, само че не сме взели актовете, в случай че се наложи, ще ги спорен в съда. А и датата беше сбъркана. Това беше наказателна акция, тъй като бяхме поискали оставката на министър Сербезова “, счита Костадинов. Той попита РЗИ не е обърнал внимание на цигарения пушек в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР