Един мъж пада в дупката на тоалетна и се задушава

...
Един мъж пада в дупката на тоалетна и се задушава
Коментари Харесай

Най-абсурдните случаи на смърт в Тюдорова Англия

Един мъж пада в дупката на тоалетна и се задушава от токсичната миризма. Върху една жена падат горещи части бекон и почива вследствие на пострадванията.

Това са единствено част от най-абсурдните случаи на гибел в Тюдорова Англия. През XVI век гибелта в кралската страна е настъпвала най-много при военни дейности или вследствие на заболяване.

Проучване на историците от университета Оксфорд обаче извади на бял свят много нелепи злополуки, при които поданиците на Тюдорите са изгубили живота си.

 Бекон

Такъв е казусът на вдовицата Елизабет Браун, която работела като слугиня в имението Хю Талмидж в Хънтингтън. На 12 февруари 1543 година болната жена се топлила до печката, когато 4 части горещ бекон, висящи от комина, падат върху лицето ѝ. В резултат на пострадванията тя почива 4 дни по-късно.

Сутринта на 2 юни 1523 година пекарят от Кеймбридж Джордж Дънкан намира гибелта си при също толкоз безразсъден случай. Мъжът отишъл до тоалетна, намираща се в задния му двор, губи равновесие и пада в дупката. Миризмата го задушила единствено за няколко часа.

Две такива злополуки се случиха и предходната година, когато двама мъже откриха гибелта си в тоалетна на двора, починали, до момента в който се опитвали да извадят падналите си телефони.

 Арсеник

Отравяне по нехайство също се подрежда в най-абсурдните случаи на гибел. При ръководството на Тюдорите мишките били най-голямата злина за англичани, поради което арсеновият триоксид, именуван още мишеморка, се продавал свободно.

Отровата прилича бяла пудра, а хората, които не можели да я разпознаят, платили с живота си по тази причина неведение. Това се случва с Барбара Гилбърт от Лейчестър, която взема решение да омеси самун за фамилията си.

Мислейки мишеморката за брашно, тя я замесва с мляко и откакто пробвала от сместа, умряла.

От отравяне умира и брачният партньор на Маргарет Мореланд през 1599 година. Болният мъж я събудил една вечер с молбата да му донесе бира, само че сънената жена объркала алкохола със примес от вода и арсенов триоксид.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР