Един лекар не може да не прави разлика между диагноза

...
Един лекар не може да не прави разлика между диагноза
Коментари Харесай

Лекуващият лекар на Кацаров: Не прави разлика между диагноза и клинична пътека


Един доктор не може да не прави разлика сред диагноза и заглавие на клинична пътека, съобщи завеждащият Клиниката по вътрешни заболявания на " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов, който е лекувал министър СтойчоКацаров. Повод за неговото изказване е изказванието на служебния здравен министър, че от " Пирогов " са му издали подправена диагноза. Доц. Атанасов показа документи в своя отбрана, на които се вижда, че диагнозата е друга от името на клиничната пътека.

Проверки няма потребност да вършим. За страдание съм показал доста внимание към Стойчо Кацаров. Чувствах го непосредствен, разяснява доцент Атанасов в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Остра или подостра чернодробна непълнота. Това е работна диагноза. Лично аз съм му обяснил, с цел да не се вършат скъпи проучвания от негова страна “, разкри той. „ Той би трябвало да прави разлика сред работна диагноза и последна с образованието, които има “, безапелационен е доцент Атанасов.

„ Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти “, сподели доцент Атанасов, който означи, че със служебния министър на опазването на здравето са дългогодишни фамилни другари, само че това към този момент завърши. " Помолих брачната половинка му да го докара на контролни проучвания, с цел да преценява какво и по какъв начин да направя и дали има потребност от в допълнение лекуване и профилактика. Да се отнеса към него, както брачната половинка му се отнася към мен като мой доктор. Направих го, с цел да не заплаща скъпи проучвания “, съобщи Атанасов.

Пред Българска национална телевизия доцент Атанасов сподели епикризата на Кацаров и изясни, че той в действителност има две " пролежавания " в болничното заведение. И второто, за което министърът приказва, е от януари тази година. Атанасов призна, че персонално е лекувал Кацаров и даже е показал повече от нужното внимание към Кацаров. Атанасов уточни, че като доктор и като юрист, който до неотдавна е оглавявал Неправителствени организации, занимаващо се със съдене на лекари, Кацаров би трябвало да е наясно, че има разлика сред заглавие на клинична пътека и дефинитивна диагноза. И цирозата е единствено заглавие на пътеката. Диагнозата му е остра чернодробна непълнота, която " минава и отпътува ", изясни Атанасов. През януари Кацаров, който един път е лежал в " Пирогов " с коронавирус през ноември 2020 година, е бил повторно в болничното заведение поради пост-ковид. Тогава той е бил приет в болница единствено на хартия, с цел да не заплаща за скъпите проучвания, които са му правени, стана ясно от думите на Атанасов. Той добави, че Кацаров е настоял да не спи в болничното заведение. Но му е юридически скенер, както и други проучвания. Това потвърдиха и разнообразни медици пред Нова тв. Стана ясно, че Кацаров се е чекирал с персоналната си карта в болничното заведение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР