Един класически научнофантастичен франчайз е на път да се сдобие

...
Един класически научнофантастичен франчайз е на път да се сдобие
Коментари Харесай

„Стар Трек“ с награда за принос в популяризирането на ЛГБТК+ общността

Един типичен научнофантастичен франчайз е на път да се снабди с голяма чест. Според „ Deadline “ поредицата " Стар Трек " ще бъде удостоена с премията „ Visionary Award “ на премиите „ Outfest Legacy Awards 2022 “, които ще се проведат в събота, 22 октомври, в „ Paramount Studios “. Научно-фантастичният франчайз се причислява към листата с наградени, който включва актрисата и музикант Джанел Монае, групата за запаси за чиновници Glamazon на Амазон и заместник-директора на Outfest Кери Стютън-Джаксън.

Наградата „ Visionary Award “ се присъжда за " креативен или артистичен принос към видимостта на ЛГБТК+ в медиите. Главният действен шеф на IMDB Ники Санторо ще връчи премията на „ Стар Трек “. Съобщава се, че Уилсън Круз от " Стар Трек: Откритие “ ще одобри премията от името на франчайза.

Получаването на премията " Визионер " от „ Стар Трек “ идва, откакто поредицата започва със „ Star Trek: The Original Series “ през 1966 година Оттогава тя се трансформира в един от най-разпознаваемите научнофантастични филми в света и е предавана от доста медии. Милиони почитатели по света са гледали 11 телевизионни сериала и 13 кино лентата от франчайза.

През годините основаната в Лос Анджелис организация с нестопанска цел Qutfest отбелязва и признава достиженията на ЛГБТК+ актьори и " излагането и съхраняването на незадоволително показани истории. Макар че в истинската поредност не са изобразени никакви ЛГБТК+ взаимоотношения, от този момент франчайзът работи за прибавяне на повече наличие за приобщаване.

Макар че премията е удостоверение за въздействието и приноса на франчайза към промишлеността, към момента има доста въпроси по отношение на неговото бъдеще. " Стар Трек 4 " ще се развива в " Келвинската времева линия ", различна галактика, в която го няма Крис Пайн като капитан Джеймс Т. Кърк, Закари Куинто като Спок или някое от другите забележителни имена в рестартирания франчайз на Джей Джей Ейбрахамс за студио „ Парамаунт “.

Повечето планове, на които почитателите се радват сега от франчайза, са по малкия екран. „ Стар Трек “ се намира на същото място като " Междузвездни войни " на „ Дисни “ и „ Лукасфилм “. Докато стрийминг сериалите от " Междузвездни войни " зарадваха почитателите, досегашните опити за огромни продукции бяха несполучливи. Последният филм от " Междузвездни войни " " Възходът на Скайуокър " беше спорна последна глава от трилогията на „ Дисни “ за рестартиране. След излизането на " Възходът на Скайуокър " „ Лукасфилм “ не е направил никакви известия за бъдещи филми. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР