Един и същи шофьор е обслужвал центровете за настаняване от

...
Един и същи шофьор е обслужвал центровете за настаняване от
Коментари Харесай

Шофьор разнесъл коронавируса в социалните домове във Видинско?

Един и същи водач е обслужвал центровете за настаняване от фамилен вид във Видинско и е допустимо той да е разнесъл болестта. Това заяви пред Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Припомняме, през последните дни взривът на инфектирани в обществени институции във Видинско се разраства. Вчера стана ясно, че е намерено следващо огнище на ковид - в още един от домовете за възрастни хора в град Кула. Отделно на това беше регистриран още един случай на инфектиран и в дома в село Гара Орешец, с което позитивните проби измежду домуващите към този момент са 13. Двама от възрастните хора от вкъщи към този момент починаха.

Огнище на ковид във Видин има и измежду деца и младежи с увреждания в Център за настаняване от фамилен вид " Зора ".

Сачева уточни, че се работи върху опцията при пораждане на огнище в обществено заведение заболели и здрави да бъдат разграничени в обособени здания.

Тя изясни, че в случай че е невероятно да се направи разделяне вътре в самата постройка, кметът може да ги раздели в друга постройка. Ние ще заплатим надлежно това, в случай че няма друга постройка, според от това какъв брой са болните и какъв брой са здравите, здравите биха могли да излязат и в локален хотел, който още веднъж да употребява стандарта за обществена услуга, съобщи министърът. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР