Един експерт призова хората да не спят с лицето надолу,

...
Един експерт призова хората да не спят с лицето надолу,
Коментари Харесай

Мрачните последици от спането с лице надолу – и други позиции на съня, експертите се смигат

Един специалист прикани хората да не спят с лицето надолу, защото това може да ви накара да се почувствате всичко друго, само че не и отпочинали.

Както при доста неща в живота, всички сме разнообразни, когато става дума за рутинни процедури за лягане - без значение дали това е дясната или лявата страна, или две възглавници, или една. Естествено, това важи и за позицията, в която спим.

Когато се строполим в леглото в края на дълъг ден, доста от нас естествено ще одобряват, че всяка остаряла поза за сън ще свърши работа и евентуално няма да се откаже това е прекалено много въображаемо.

Това обаче не може да е по-далеч от истината, защото има една доста постоянно срещана поза за сън, която би трябвало да се заобикаля непременно, без значение какъв брой успокояваща и позната може да наподобява.

Има шест постоянно срещани позиции за сън: зародиш (свит встрани на топка), пън (изпънати ръце и крайници отстрани), блян (ръце начело и протегнати встрани крака), боец (легнал по тил с ръце отстрани), мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР