"Един е град е добър за живеене, когато е добър

...
"Един е град е добър за живеене, когато е добър
Коментари Харесай

За изоставеното от Цвета К. ранено дете и разкарания Сънчо

"Един е град е добър за живеене, когато е добър за децата ", твърди кметът на София. Освен за градовете, тая работа би трябвало да важи и за страните. Но за какво ли наричащата се Първи човек в страната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева не взе със себе си на хеликоптера от шуменската до Правителствена болница раненото в злополука с нея при неизяснени към този момент, само че познати ни от други проблеми на НСО условия, 10-годишно дете?

Ако го беше направила, щеше да направи положително, да се прояви като същинска майка и баба по дух, като православна християнка и като стъпил на земята на човек. И щеше да завоюва овациите на нацията, в чиито очи Народното събрание крета с 10-15% доверие в другите допитвания. Никой нямаше да следи в коя механа и до какъв брой в дребните часове на нощта с кого си е прекарвала почивния ден за сметка на данъкоплатеца.

Тя не направи това, което не пиарът - инстинктът трябваше да й подскаже, а в същия ден друга забавно ( да не кажем по-твърда дума) ръководена институция като Българска национална телевизия разкара от Първи канал, както е вярно да се каже на български език, освен това точно на 60-годишнината си, единствената останала от тези времена графа. Тя е наричана нежно Сънчо генерации наред, а другояче позната като графа с названието Лека нощ, деца. Другата е По света и у нас.

Човек би приел, в случай че на нейно място беше тръгнало нещо гениално. Но не би. Толкова си могат. Рушат и не съумяват нищо да съградят...

Неуважението към традициите и към децата от антични времена е заклеймявано от всички нации и философии. Май Конфуций, на името на който през днешния ден министрите шеговито назовават вицето си Томислав Дончев, беше писал, че това е симптом за "нарушаване на устоите ". Казано с нашия български израз и кино заглавие: "Дърво без корен "...

Жалко за децата на България!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР