Един ден аз ще бъда мощен кораб. Ще превозвам крале

...
Един ден аз ще бъда мощен кораб. Ще превозвам крале
Коментари Харесай

Господ Има План За Всеки От Нас. Прочети Това И Си Отвори Очите

„ Един ден аз ще бъда мощен транспортен съд. Ще транспортирам крале и кралици по водата и ще плувам до края на света. Всеки ще се усеща сигурен в мен поради силата на моите стопани “. Накрая третото дърво споделило: „ Аз желая да порасна и да бъда най-красивото и най-голямото дърво в гората. Хората ще ме гледат от върха на хълма, ще гледат моите клони и ще мислят на небесата и на Господ и аз съм близо. Аз ще бъда най-значимото дърво на всички времена и хората постоянно ще си спомнят за мен. “ Няколко години откакто молитвите за техните фантазии можели да станат действителност, пристигнала група дървосекачи до стволовете на дърветата.

Единият доближил до първото дърво и споделил:

„ Това наподобява крепко, мисля, че ще мога да го продам на дърводелец “. И почнал да реже стъблото. Стъблото било щастливо. Знаело, че дърводелец ще успее от него да направи ковчег. При второто дърво втория дървосекач споделил: „ Това дърво наподобява още по-силно, ще го продам на корабостроителница “. Второто дърво било щастливо. Знаело, че е на път да се трансформира в мощен транспортен съд. Когато третия дървосекач пристигнал до третото дърво, стъблото му било изплашено, за какво в случай че го отсекат, неговите фантазии нямало да се осъществен. Третият от дървосекачите споделил: „ Не ми би трябвало нищо изключително от всички стъбла, тъй че тук ще взема това “. И той наряза стъблото.

Когато първото дърво пристигнало при дърводелците, от него създали ясли за хранене на добитък. Сложили го в плевнята цялостна със сено. Това не е било нещо, за което то си е мечтало. Второто дърво е било употребявано за произвеждане на дребни риболовен лодки. Завършили неговите фантазии за мощен транспортен съд, който транспортира царе. Третото дърво било нарязано на огромни части и оставено единствено в тъмното.
Минали години и дърветата не запомнили за техните фантазии.

Един ден мъж и жена пристигнали до обора. Жената родила и поставила детето в яслите, които били направени до същинско дърво. Мъжът желал да може да направи люлка за бебе, само че трябвало да се помири, че и тези ясли ще послужат. Стъблото, гледайки хубостта на детето и неговата странност, усещало значимостта на това събитие, предчувствувайки че в себе си пази най-важния човек на всички времена.

Години по-късно, група хора влезнали в рибарска лодка направена от второто дърво. Един от тях е бил изтощен и задремал. Докато плавал по водата, почнала огромна стихия и стъблото осъзнава, че не е задоволително мощно, с цел да отбрани хората. Хората събудили индивидът, който спи, той станал и споделил: „ Мир “ и бурята спряла. Тогава стъблото осъзнало, че транспортира цар на царете.

Най-накрая някой пристигнал и взел третото дърво. Един човек го носел по улиците, до момента в който други хора ругаели индивида, който го носи. Когато пристигнали на мястото, индивидът бил прикрепен за стъблото и то се напоило с неговата кръв, а той се намирал на върха на рид, където умрял. Стъблото осъзнава, че е било задоволително мощно да стои на върха на хълма и да бъде покрай Господ, тъй като Христос бил разпънат на него.

Поуката от тази история:

Когато нещата не вървят както би трябвало, постоянно знайте, че Господ има проект за вас. Ако се доверите, Той ще ви възнагради богато. Всяко дърво получило това, което желало, просто не е бил методът, по който си го представяло. Ние не знаем какво Господ възнамерява за нас. Знаем, че Неговите пътища (начини) не са нашите пътища (начини, само че неговите пътища (начини) постоянно са най-хубавите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР