Един човек е загинал, след като двама въоръжени откриват стрелба

...
Един човек е загинал, след като двама въоръжени откриват стрелба
Коментари Харесай

Стрелба в църква в Истанбул

Един човек е умрял, откакто двама въоръжени откриват пукотевица по време на неделната работа в католическа черква в Истанбул, заяви Си Ен Ен.



Неясен е претекстът за офанзивата в италианската черква " Санта Мария ".

Турските сили за сигурност са мобилизирани " с всички запаси ", акцентира турският президент Реджеп Ердоган. Държавният глава добави, че са подхванати " нужните стъпки ".

" Решително осъждаме въоръженото нахлуване против наш гражднанин по време на работа в църквата " Санта Мария " в квартал Саръйер ", сподели министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая в акаунта си в обществената мрежа Екс.



Гражданинът с букви C. T. е умрял при нападението. При офанзивата няма други потърпевши. На литургията са участвали към 40 души.

Предприета е интервенция за залавяне на нападателите.

Засега не е ясно по какъв начин са съумели да избягат нападателите – дали са побягнали или са били с транспортно средство. Не са известни и претекстовете за офанзивата, чиято цел явно е било убийството на жителя с букви C. T., разясняват локалните медии.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи, че основната прокуратура на Истанбул е почнала следствие по отношение на закононарушението.



В региона са изпратени доста полицейски екипи и коли за спешна помощ.

Папата изрази поддръжка към църквата в Истанбул по време на обичайна си неделна проповед на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР