Един човек е арестуван в Разлог по време на националната

...
Един човек е арестуван в Разлог по време на националната
Коментари Харесай

Спецакция в Разлог: Търсят участници в схемата дърва срещу глас

Един човек е задържан в Разлог по време на националната интервенция против битовата, стандартната престъпност и срещу нарушаване на политическите права на жителите. В магазина на мъжа са открити акцизни артикули без бандерол. В интервенцията вземат присъединяване Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, БАБХ, РДГ. 

" Избрали сме не инцидентно Разлог като град, в който да стартира интервенцията. Причината е спекулата с цените на дървата за огрев ", каза директорът на ОДМВР-Благоевград, Георги Кандев и добави, че интервенцията се организира още в Якоруда и Белица и ще продължи цяла седмица.

Основен акцент в интервенцията са дърводобивни и дъвопреработвателни компании, както и търговски обекти, в които се оферират акцизни артикули. В момента се ревизират 24 магазина, в които е допустимо да има бележници с вересии. 

Проверяват се и компаниите за произвеждане на пелети. Полицаите разпитват жители дали някой не ги е задължил да гласоподават, против снабдяване на несъмнено количество дърва. Имало сигнали, че сега се прилагала схемата „ Гласувайте за еди-кого… ще получите дърва “. 

Вече има и два случая на телефонни измами по скица за закупуване на дърва с предплащане.

В акцията участват 45 чиновници на Министерство на вътрешните работи, 10 жандармеристи и чиновници на ОДМВР и на районно управление (на МВР) – Разлог.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР