Един човек бил помолен да боядиса лодка. Той донесъл боята

...
Един човек бил помолен да боядиса лодка. Той донесъл боята
Коментари Харесай

Никога не знаете кога има някой, който се нуждае от вас

" Един човек бил помолен да боядиса лодка. Той донесъл боята и четката си и стартира да боядисва лодката в блестящо алено, както притежателят го помолил.

Докато рисувал, забелязал дребна дупка в лодката и безшумно я оправил. Когато завършил с боядисването, получил заплатата си и си тръгнал.

На идващия ден притежателят на лодката пристигнал при бояджията и му дал чек за сумата, доста по-голяма, в сравнение с получил предния ден за изобразяване. Бояджията бил сюрпризиран. Той споделил: “Но вие към този момент ми платихте за рисуването, сър! ”. “Това не е за рисуването. Това е за оправянето на дупката в лодката. ”

“О, да! Но това беше единствено дребна услуга... Не си коства да ми плащате толкоз висока сума за нещо, толкоз нищожно. ”

“Скъпи приятелю, ти не разбираш. Нека ти кажа какво се случи:

Когато те помолих да боядисаш лодката, забравих да загатна тази дупка. Когато лодката изсъхна, децата ми взеха лодката и отидоха на лов на риба. Не знаеха, че има дупка в корпуса. По това време не бях у дома.

Когато се върнах и забелязах, че са взели лодката, бях обезверен, тъй като си спомних, че има дупка в лодката. Представи си облекчението и насладата ми, когато ги видях да се връщат от риболова цели и невредими.

После прегледах лодката и видях, че си оправил дупката!

Сега виждаш ли какво направи? Спаси живота на децата ми! Нямам задоволително пари, с цел да платя за твоето “малко ” положително дело. "

Никога не знаете по кое време има някой, който се нуждае от Вас, или по кое време Бог ще ни донесе приятна изненада, за това, че помагате на някого.

По пътя може да сте оправили многочислени “дупки за лодки ” за няколко души, без даже да осъзнавате какъв брой живота сте избавили... ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР