Един бургазлия днес също трябва да почерпи, че мошеникът е

...
Един бургазлия днес също трябва да почерпи, че мошеникът е
Коментари Харесай

Не купувайте тенджери и тигани от улицата - вместо целувка от жената, може да получите цицина

Един бургазлия през днешния ден също би трябвало да почерпи, че мошеникът е заловен, тъй като нормално жертвите на сходни закононарушения пият по една студена вода

Скъпи мъже, не купувайте тенджери, тигани, принадлежности, маркови завивки, прахосмукачки, златни украшения или други на пръв взор преференциални дарове за половинките си от паркинги пред хипермаркети или пък от инцидентно закъсали с колата си непознати хора посред пътя, тъй като рискувате вместо усмивка, прегръдка и целувка да получите цицина по главата.

Това в действителност е предизвестие за всички доверчиви хора, без значение от техния пол. Напоследък зачестиха измамите от този вид, а мошениците с всеки ден стават все по-изобретателни.

Освен това черпакът, тенджерата и тиганът, обичаният подарък на мъжете, множеството от които в никакъв случай не са влизали в кухнята за повече от това да отворят по една бира от хладилника, не са готвили и не са купували домашни използва за дома си, към този момент би трябвало да стане отживялост. По-добре подарете на нежната част от човечеството няколко благи думи, които идват от душата Ви, в сравнение с да пробвате да ни зарадвате с неща, от които не разбирате.

В Международния ден на дамата 8 март Бургас осъмна с новината от престъпната хроника, че е разкрита измамата над 50-годишен мъж, дал 2 хиляди лв. за тенджери и кухненски принадлежности на молдовец, който го заговорил на паркинга пред Лидъл в Созопол. Чужденецът-омайник по този начин безапелационно баламосал бургазлията, че той в началото наброил с усмивка четирицифрената сума и удовлетворен, че е сключил преференциална договорка, се прибрал у дома, с цел да зарадва жена си.







Не е ясно дали е получил упоменатата по-нагоре цицина, или тенджерите са били тънкостенни, огънал ги е и не го е заболяло изключително. Факт е обаче, че малко по-късно е подаден сигнал в полицията, а бургазлията през днешния ден също би трябвало да почерпи, че мошеникът е заловен, тъй като нормално жертвите на сходни закононарушения пият по една студена вода.

Само преди седмица в националните медии бе обявено и за различен подобен случай, при който възрастен пловдивчанин даже поканил в дома си измамниците – трима непознати мъже, които го заговорили на улицата. След като ги завел в жилището си, те му обяснили какъв брой преференциална договорка подписва, а той извадил отдолу под дюшека и им наброил 3000 лева за два комплекта тенджери със „ златно покритие “, куфарче със също толкоз, по думите на измамниците, скъпоценни вилици и ножове и спален комплект. Органите на реда към момента търсят нарушителите, а ние можем единствено да се надяваме индивидът да има шанс като бургазлията.

Обикновено тези измами са запазена марка на румънците, само че очевидно и други са се изучили в схемите. Молдовецът, който е арестуван за измамата в Созопол, обяснил целия механизъм, по който омайвал клиентите на улицата. Пазете се от сходни човеци.

Уточняваме още, че съдовете на швейцарския производител Цептер се продават единствено и само в офисите на компанията, а всичко останало е машинация. Истинските няма да ги намерите на половин цена от амбулантен търговец, а при дистрибутора за общоприет комплект ще заплатите 4 хиляди лв. най-малко и ще можете да ги ползвате до живот и да ги завещаете на децата си.

Как да ги разпознаете въпреки всичко? Отдолу дъната са напълно разнообразни, тенджерите са тежки и имат специфична марка, която демонстрира материала, от който са направени. Преди да ви ги продадат, ще ви създадат проява и ще ви изготвят контракт, с който ви дават доживотна гаранция. Като ги ползвате, можете да ги подарите на идващото потомство, връщате ги в кутии за разчистване от производителя и по-късно са като нови.

От Министерство на вътрешните работи още веднъж молят жителите да демонстрират повече зоркост, с цел да не станат жертви на сходни злонамерени дейности. От там припомнят още под никакъв претекст да не позволяват в жилищата си непознати и инцидентно заговорили ги на улицата хора, както и да не им дават пари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР