Ечеверия, испански гражданин, живеещ в Лондон, беше един от осемте

...
Ечеверия, испански гражданин, живеещ в Лондон, беше един от осемте
Коментари Харесай

„Героят на скейтборда” от атаката на Лондонския мост може да бъде канонизиран за светец

Ечеверия, испански жител, живеещ в Лондон, беше един от осемте убити през 2017 година, когато трима терористи с нает микробус блъснаха пешеходци, преди да атакуван с ножове минувачите в региона на Borough Market.

В дните след нападението 39-годишният мъж беше приветстван като воин, откакто стана ясно, че е бил намушкан смъртоносно, до момента в който е употребявал скейтборда си, с цел да отблъсне нападателите и да отбрани другите, напомня The Guardian. Оттогава цяла Испания слави неговата смелост, като скейт парковете и площади са кръстени с името му, а последните 24 часа от живота му са пресъздадени в мюзикъл, наименуван Skate Hero.

Една година след гибелта му асистент епископът на Мадрид Хуан Антонио Мартинес Камино предложи удостояване на Игнасио Ечеверия, за самодейността да продължи в акция за канонизирането му от католическата черква.

„ Мисля, че Игнасио, който постоянно се вълнуваше доста от живота, ще скача от наслада в парадайса. Защото това би било самопризнание, че гибелта му...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР