Eat This, Not That“ пише: този плод е изключително полезен

...
Eat This, Not That“ пише: този плод е изключително полезен
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако ядете по един банан на ден?

„ Eat This, Not That “ написа: този плод е извънредно потребен за организма. Например постоянната консумация на банани усъвършенства зрението - както денем, по този начин и през нощта.

Толкова ли са потребни бананите, колкото се споделя? Нека да разгледаме научните доказателства.

Всеки от нас като дете е чувал поговорката: " Яж по една ябълка дневно - и в никакъв случай няма да видиш заболявания. Оказва се обаче, че бананите са не по-малко потребни за организма. Те са богати на витамини и хранителни субстанции и в случай че ядете банани постоянно, те ще ви оказват помощ да поддържате здравето си и даже да подобрите положението му. С други думи, да консумирате по един банан дневно значи да помогнете на здравето си.

Но е значимо да помните, че не би трябвало да прекалявате с бананите.

Според уеб страницата Healthline яжте един или два банана дневно, само че не повече. Прекалената консумация, даже на здравословни храни като бананите, води до увеличение на тежестта и хранителни дефицити. Какви са изгодите от този жълт плод?

 

1. Бананите са потребни за червата ви

Днес повече от всеки път разбираме какъв брой значимо е здравото черво за цялостното ни здраве и благоденствие. Има доста способи да подобрите чревната си микрофлора, само че бананите са положително начало. Според изследване от 2017 година, оповестено в Nutrition Bulletin, бананите съдържат стабилно нишесте, което способства за производството на доста значими за здравето на червата късоверижни мастни киселини. Затова можем да благодарим на бананите, че стабилизират червата и обезпечават хранителни субстанции на нашата микрофлора.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ:
 

2. Бананите оказват помощ за понижаване на тежестта

Неоценимата изгода от бананите е, че с ежедневната им консумация можем да свалим непотребните килограми. Тъй като бананите са богати на фибри и протеини, те дават чувство за задоволеност за дълго време, макар че един плод съдържа единствено 100 калории. Те са една от 20-те най-популярни храни за намаляване. Затова идващия път, когато пазарувате, не забравяйте да купите няколко банана.

 

3. Бананите са потребни за кожата ви
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР