Еърбъс A321 излетя от Лондон Станстед с два липсващи прозореца.Самолетът

...
Еърбъс A321 излетя от Лондон Станстед с два липсващи прозореца.Самолетът
Коментари Харесай

Търговски самолет излетя с 2 липсващи прозореца и достигна 10 000 фута, преди някой да разбере, че има проблем

Еърбъс A321 излетя от Лондон Станстед с два изчезнали прозореца.

Самолетът се издигна повече от 10 000 фута, преди някой да разбере, че има проблем.

AAIB сподели, че може да е виновността за снимане на събитие предходния ден, употребяващо мощни светлини.

Търговски аероплан излетя с два изчезнали комплекта прозорци и доближи повече от 10 000 фута, преди някой да разбере, че нещо не е наред, съгласно клона за следствие на въздушни катастрофи.

Инцидентът, в който взе участие Airbus A321, е бил обект на особено бюлетин, публикуван от AAIB предходната седмица, в който се разказват събитията, случили се на 4 октомври.

На 4 октомври самолетът излетя от лондонското летище Станстед за интернационалното летище Орландо. Той превозваше трима водачи, инженер, шеф на товара, шестима членове на кабинния екипаж, както и девет пасажери, и беше плануван за многодневен чартър, се споделя в бюлетина.

Но малко след излитането няколко пасажери видя, че кабината на самолета наподобява по-студена и по-шумна от нормално, съгласно бюлетина.

Самолетът продължи да се изкачва до надморска височина от 10 000 фута и знаците за защитните колани бяха изключени, съгласно бюлетина. < /p>

Точно в този миг ръководителят на товара потегли към задната част на самолета и видя доста увеличение на шума в кабината, съгласно него, като шумът беше „ задоволително мощен, с цел да повреди слуха ви “.

< p> Ръководителят на товара също видя, че уплътнението на прозореца на прозорец от лявата страна на самолета „ трепти във въздушния поток “, се споделя в бюлетина.

Екипажът на полета реши да спре изкачването на самолета на 14 000 фута и намалете въздушната скорост, макар неналичието на " необикновени индикации " в пилотската кабина и естествените интервенции на системата за херметизиране на самолета, съгласно бюлетина.

След това инженер и водач бяха изпратени да огледат, се споделя.

Беше контрактувано самолетът да се върне в Станстед и самолетът кацна 36 минути след политане, се споделя в бюлетина.

След като паркира, кабинният екипаж инспектира самолета и са разкрили, че два прозоречни комплекта – вътрешното и външното стъкло и гуменото уплътнение – липсват, се споделя в бюлетина.

Според The ​​Independent единственото нещо на мястото е стъклото за надраскване, парче пластмаса, което предотвратява пасажерите да не допрян външния прозорец.

Вътрешното стъкло и уплътнението на трети прозорец също са били изместени, сподели AAIB.

Той добави, че в деня преди полета самолетът е бил употребен по време на снимачно събитие, при което светлините с висока мощ са били дейни до пет часа и половина.

Впоследствие са следени термични вреди и дисторция на прозореца в зоната към спешния излаз над крилото, което AAIB приписва на дълготрайно излагане на нараснали температури.

AAIB сподели в бюлетина, че случаят е можел да има доста „ по-сериозни “ последици.

„ Като има поради, че в този случай повредата стана явна на към FL100 [10 000 фута] и полетът завърши безпроблемно, друго равнище на щета по същия метод може да докара до по-сериозни последици “, се споделя в известието.

Сега работи с производителят и операторът на самолета да схванат изцяло свойствата на употребяваните светлини и по какъв начин да понижат рисковете в бъдеще, съгласно бюлетина.

AAIB не отговори незабавно на настояването на Insider за коментар.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР