е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в

...
е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в
Коментари Харесай

Актриса разказа за ужасите, свързани със сциентологията в Холивуд

е система от религиозни вярвания и метафизичен хрумвания, учредена в Съединени американски щати от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911 – 1986) през 1952 година Тя изповядва комбинация от просвета и нематериалност, като има вяра в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята. Идеята за парадайс и пъкъл не съществува. Тези вярвания са съществено подложени на критика. Един от най-известните представители на придвижването е , чиято някогашна брачна половинка го напусна точно поради неговите вярвания.
За първи път телевизия се осмелява да излъчи филм за сциентологията. Звездата в документалния сериал от 8 епизода е Леа Ремини, някогашна звезда от сериала " Queen of Queens " и някогашен член на тази фракция. Тя е прекарала повече от три десетилетия в сектата на сциентолозите и през 2013 година най-сетне се е осмелила да напусне. Оттогава води яростна правосъдна борба против разнообразни обвинявания от сциентоложки кръгове, които се пробват да я опетнят и по този метод да неглижират нейното обръщение. Поради това тя решила да разкрие всичко, което счита за значимо, посредством телевизионния екран.
 Принц Чарлс дал пари на сциентолозите Принц Чарлс дал пари на сциентолозите
Принц Чарлс е дарил пари на сциентолозите, оповестяват от самата Сциентоложка черква. Принц Чарлс е дарил средства за сциентоложката про...
Сциентолози от висок сан
В първия епизод към нея се причислява някогашен върховен чиновник на църквата, Майк Риндър, и са разкрити закани от юристите на сциеноложка черква, които значително са сведени до обяснението: „ Църквата отхвърля доста от изказванията, направени във кино лентата “. Някога Риндър е бил виновен за реакциите на обвиняванията на всички съперници на сциентологията и е бил формален представител по интернационалните връзки.
Ремини от своя страна има просто обръщение: „ Някой би трябвало да направи нещо по отношение на този фетиш. " Както тя изяснява по-нататък, нейната цел е да покаже на останалия свят каква щета нанася участието в сциентоложка черква ", оповестява „ Дейли Бийст ".
Някога Леа е била един от най-видните членове на холивудския клон на . Тя си спомня, че е била негов член повече от три десетилетия и, както доста други, е благославяла църквата за всички свои триумфи. От друга страна, когато се проваляла, тя се самообвинявала, тъкмо както я учили сциентолозите. Миналата година тя издаде книга, същински скандал за сциентолозите, в която разкрива живота си в тази фракция. Разочарованието й почнало през 2007 година на сватбата на Том Круз и Кейти Холмс в Италия. Ремини не съумяла да открие Шели Мискевич, брачната половинка на ръководителя на сциентоложката черква Дейвид Мискевич, и почнала да разпитва.
„ Казаха ми, че не би трябвало да задавам въпроси “, спомня си Ремини. Няколко години по-късно тя оповестява на полицията за изгубването на Шели, само че в последна сметка полицията в Лос Анджелис отхвърля да стартира търсене.
 Книга проверява връзката на Том Круз със сциентологията Книга проверява връзката на Том Круз със сциентологията
Книгата " Да сме наясно: Сциентология, Холивуд и пандизът на вярата ", която се базира на публикация на Лорънс Райт в " Ню йоркър ", ще се поя...
Изнасилване на малолетна
Ейми Скоби, също някогашна член на сектата, се появява в същия епизод и споделя това, което е претърпяла като член. Тя разказва Дейвид Мискевич като ядосан мъж, който постоянно души и бие чиновници от мъжки пол. Ейми напомня, че е вярвала в църквата сляпо, даже откакто е била изнасилена от сциентолог, когато е била единствено на 14 години.
Междувременно юристите на сциентоложката черква гневно нападнали телевизионната мрежа A&E, с цел да спрат фотосите или най-малко да издействат този документален сериал да не бъде излъчен в никакъв случай.
„ Много малко оставаше сериала да се провали. Знам, че A&E бяха доста упорити и откакто видяха фрагментите и чуха историите, те бяха безусловно решени да излъчат сериала “, сподели Лия пред „ Холивуд Рипортър “.
Тя също по този начин напомня по какъв начин в миналото църквата се е пробвала да употребява въздействието си върху звездите на известен ефирен сериал. Веднъж Том Круз помолил Ремини да се обади на тогавашния началник на CBS, телевизионният канал, излъчващ „ Кралят на Куинс “, с цел да анулира предаване за Том и неговото въздействие в сциентоложките кръгове.
 Кейти Холмс публично обърна тил на сциентологията Кейти Холмс публично обърна тил на сциентологията
Актрисата Кейти Холмс публично обърна тил на сциентологията като се записва в католическа черква в Ню Йорк, заяви Дейли Мейл. Сп...
Във кино лентата Леа разкрива още по какъв начин членовете на църквата са й предоставяли по 250 000 $, до момента в който самата тя е дала към 3 милиона $. Сциентоложката черква продължава да твърди, че Ремини е просто несполучлива актриса, която се пробва да завоюва пари, като атакува сциентологията.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР