е информирал ядрения надзорен орган на ООН, че може да

...
е информирал ядрения надзорен орган на ООН, че може да
Коментари Харесай

Иран уведоми за увеличаване на производството на обогатен уран

е уведомил нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации, че може да стартира да обогатява уран до равнища, много по-високи от позволените, записани в изискванията на нуклеарната договорка от 2015 година, заяви организация ИСНА.
Информацията е доказана от генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси. Според данните, Техеран ще стартира да обогатява уран до 20 %.
 Иран готвел възмездие за убийството на Касем Сюлеймани Иран готвел възмездие за убийството на Касем Сюлеймани
Разузнавателните служби на Съединени американски щати са разкрили, че последните две денонощия Иран е повишил бойната подготвеност на част от военноморските сили...
След излизането на Съединени американски щати от Съвместния изчерпателен проект за деяние по през 2018 година, през 2019 година Иран стартира поетапно да стопира осъществяването на своите задължения по съглашението, свързани с обогатяването на уран и с изследователските действия. В началото на януари 2020 година разгласи, че този развой е завършил.
През 2020 година заяви, че Иран усилва размерите на нискообогатен уран над утвърдените от всеобхватния проект количества. Техеран предложи да обогатява уран до 4,5 %. Разрешения от съглашението предел е 202,8 кг или 300 кг уран UF6, а равнището на обогатяване не трябва да надвишава 3, 67%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР