е един от любимите ни празници именно, защото това е

...
е един от любимите ни празници именно, защото това е
Коментари Харесай

Къде да заведем детето за 1-ви юни - събития в цялата страна


е един от обичаните ни празници точно, тъй като това е денят, в който честваме безгрижието и свободата и най-малко за малко се пренасяме във вълшебния детски свят. Международният ден на детето по традиция е изпълнен с доста развлечение, усмивки, шарени балони и лакомства. А като наложителен подробност от празника е времето прекарано с обичаните деца във забавление и смях.

Тази година другите общини в страната провеждат редица мероприятия във връзка Деня на детето, които можете да посетите, дружно със своите малчугани, в случай че имате предпочитание и опция. Ето ги и най-интересните оферти, на които попаднахме:

София

Столична община ще организира концерт и благотворителна галерия базар на детски рисунки и макети „ София – град на бъдещето “. Събитието е проведено взаимно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „ Георги Бенковски “, под патронажа на основния проектант на Столична община арх. Здравко Здравков. 

Благотворителната галерия ще се организира под мотото „ Деца оказват помощ на деца “, като тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арттерапия (грънчарско колело за разработване на произведения от глина, фотоапарати, фотопринтер и др.), предопределени за деца, настанени в центрове за настаняване от фамилен вид.

Събитието ще започне  под куполите на " Ларгото " на 1 юни 2022 година в 11:00 ч.  и ще бъде намерено от мажоретния състав на 143-то училище " Георги Бенковски “.

Ако пък живеете в  регион “Искър ”  можете да посетите детски празник в парк " Дружба ".  време на празника децата ще могат да се насладят на занимателни игри, танци, рисунки на лица и фокуси, както и да гледат кукленото зрелище „ Кой покори слънцето “ от Цвете Янева от Артстудио " Камбана ". Мероприятието ще се организира от 18:00 ч. в парк „ Дружба “ до детските площадки!

Район “Възраждане ”  е планувал концерт на вокална група към Дворец на децата в парк “Възраждане " от 18:30 ч.

Район “Витоша ”  организира детски празник в парк " Знаме на мира " от 17:30 до 19:30 ч.

Фондация " За Нашите Деца " кани малчуганите на детски празник " Прегръдка за нашите деца " в парка, дружно с един от знаците на организацията - Мечето Прегръдко. Децата ще се срещнат с клоуните Коко и Мъри, които са подготвили фокуси, викторини, балонно шоу и занимателна клоунада. Певицата Алфаела Круела ще показа най-любимите детски песни и ще провежда музикална детскотека. Събитието ще предложи и разнородни арт кътове към сцената и специфичен Фотокорнер за най-широките усмивки. Празникът ще се организира на  Закрита лятна сцена, Борисова градина от 17:00 ч.

Повече за събитието .

***

Столична община провежда обичайното Социално градче за обмяна на опит и предаванена познания за обществено подкрепяне на деца и младежи. Събитието се организира във връзка празника на детето и е под надпис: „ 1 ЮНИ – ДЕНЯТ НА ВСИЧКИ ДЕЦА “. Локацията ще бъде Южен парк – Английска поляна (между бул. " Петко Ю. Тодоров " и ул. " ", на основния вход откъм бул. " Витоша " ) и ще се организира в границите на два дни -  31 май и 1 юни с начален час – 10:00 ч. 

***

В  Горна Баня  ще се организира третото издание на събитието “Кашонвил ” под надпис “Светът, за който бленувам ”. Там родители и деца ще могат да изградят от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки, макет на света, за който мечтаем - здания, транспортни средства, животни, роботи, ракети, самолети.

Събитието е за хората от Горна баня и за всички фамилии от , които желаят да се срещнат, срещнат и забавляват със своите съседи от квартала и София и ще организира от 10:00 ч.

Повече информация за събитието вижте .

Банкя

Банкя гостоприемно ще посрещне най-малките си поданици и посетители в красивия парк „ Ротонда ” и ще ги изненада със своята пъстра стратегия.  От 11:00 до 13:00 часа  ще се състои Детска музикална фиеста „ Детство мое “ с присъединяване на дребните огромни гении от Банкя и посетители: Боряна Попова, Анета Кедева, Никол Веселинова, Дара Дебрюне и Център за изкуство „ Зорница “. Организаторте са подготвили и други атракции за децата като артработилница под надпис: „ Рисуваме фантазии ”, креативна провокация  –   Артграфити върху платно, настолни игри, пантомима, пожарен автомобил, рецитали и музикална фиеста. Забавлението стартира в 11:00 ч. И продължава чак до 18:30.

Още за събитието можете да прочетете .

По случай празника децата ще могат да се повозят на специфична атракционна мотриса, която е част от музейното завещание на БДЖ. Мотрисата ще направи общо шест пътувания през целия ден от Централна гара София до Банкя и в противоположното направление .

Повече информация за събитието вижте .

Пловдив

Община пловдив провежда богата стратегия за Международния ден на детето, която ще се организира в границите на няколко дни. Деца и родители ще могат да се насладят на концерти, фотографски изложения, креативен работилници, спектакли, лодки, благотворително зрелище и доста, доста други.

Повече информация за събитието можете да откриете .

Калофер

Детски празник „ Играй с мен “ провеждат в Калофер за най-малките.Подготвена е богата стратегия, която стартира в 10.00 ч. на 1 юни. Организатори са кметството в Калофер, читалището, както и СУ „ Христо Ботев “.

Повече за събитието .

Ямбол

По мотив Деня на детето градът ще зарадва децата с Клоуни, фокуси, пейнтбол, креативен работилници, над хиляда балона подарък и още доста изненади. Забавленията стартират в 10:00 и не престават през цлия ден!

Повече информация за събитието открийте .

Плевен

Общината е подготвила пъстро карнавално шествие на малчугани от всички детски градини в Плевен. Шествието ще премине през пешеходната зона до Градската градина, където аниматори ще забавляват участниците с доста игри, песни, танци, мини надпревари и приятни изненади. Събитието стартира в 17:00 ч. пред Драматичния спектакъл „ Ив. Радоев ”.

Повече за събитието ще откриете .

Кърджали

 ще зарадва малчуганите на града с гратис кино, игри в Детски авантюристичен въжен парк, ателиета и представления. Началото е в 17:00 ч.

Още за събитието ще разберете .

Добрич

Децата в Добрич ще имат опцията да посрещнат празника с рисунки върху стъклената фасада на музея в градския парк " Свети Георги ". Общината приканва дребните художници да си носят водни бои и четки, за да  създадат  картини с исторически герои, фрагменти от приказки или пейзажи. Музеят в парка пък ще бъде с вход свободен.

Още за събитието .

Сливен

Община  традиционно провежда богата и забавна стратегия, отдадена на 1 юни. Децата ще имат опция да посетят 4 събития. При утежняване на метеорологична прогноза в Котел, празникът ще се организира в залата на НЧ „ Съгласие-Напредък “. Програмата ще стартира от 10.00 ч. на площад „ Възраждане ”. 

Още забавна информация за събитието вижте .

Шумен

Община Шумен провежда детски празник и „ Лятна фиеста ”. В регионалния град ще бъдат обособени три центъра за спортни игри, занимания и креативен изяви за децата на Шумен. Празникът ще стартира в 9:00 ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР