Дясноцентристката опозиция в Албания реши да продължи протестите, призовавайки за

...
Дясноцентристката опозиция в Албания реши да продължи протестите, призовавайки за
Коментари Харесай

Опозицията в Албания продължава протестите: Иска оставката на Еди Рама

Дясноцентристката съпротива в Албания реши да продължи митингите, призовавайки за оставка на държавното управление и предварителни парламентарни избори, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководството на опозиционната Демократическа партия реши да организира дребен митинг през днешния ден против ареста на почитан партиен чиновник и насрочи по-голям народен протест за понеделник.

Протестът през вчерашния ден вечерта прерасна в принуждение, като последователите на опозицията използваха коктейли Молотов, а полицията - сълзотворен газ и водни оръдия. Има ранени протестиращи и служители на реда.

Опозицията упреква кабинета на премиера социалист Еди Рама в корупция и връзки с проведената престъпност, което държавното управление отхвърля. Премиерът осъди насилието.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша прикани последователите си да не престават да стачкуват, до момента в който Рама не подаде оставка и не бъде формиран временен кабинет, който да създаде предварителни избори.

Президентът Илир Мета прикани протестиращите " да заобикалят насилствени дейности и борба ".

Вътрешният министър Сандер Леши написа в Туитър след вчерашния митинг, че " народна власт не се гради с коктейли Молотов, чиято цел е да се унищожи Албания ". " Но това е невероятно! ", акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР