Дяснопопулистката партия Право и справедливост е на път да спечели

...
Дяснопопулистката партия Право и справедливост е на път да спечели
Коментари Харесай

Управляващата партия в Полша води на изборите - екзитпол

Дяснопопулистката партия " Право и правдивост " е на път да завоюва множеството места на общите избори в Полша, демонстрира екзитпол, само че може да се бори да си обезпечи трети мандат на поста.

Известна като PiS, тя се чака да завоюва 36,8% от гласовете, а центристката съпротива е с 31,6% %, се споделя в изследването на Ipsos.

Гражданската коалиция на Доналд Туск се стреми да постави завършек на осемгодишното ръководство на PiS под водача Ярослав Качински.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Големи опашки се образуваха пред изборните секции в Полша и отвън тях.

" Кампанията беше доста мощна и прочувствена, това е за какво има толкоз доста хора ", сподели гласоподавател на ПиС на име Агнес пред BBC.

Управляващата партия приветства анкетата на Ipsos, която допуска, че се насочва към 200 места в 460-местния Сейм или парламент. Но тя е малко по-малко от 230-те места, нужни за болшинство, и може да не може да разчита на крайнодясната партия Конфедерация, която се показа зле.

Който и да завоюва, поддръжката на Полша за войната за Украйна е малко евентуално да се промени.

" Имаме война на нашата граница. Трябва да сме сигурни, че държавното управление ще ни вземе в вярната посока и бъдете по-устойчиви на Русия “, сподели различен гласоподавател на име Ела.

Но господин Качински нарисува противника си като марионетка на Берлин и Брюксел и даде обещание да поддържа мощната политика на своята партия против миграцията.

Лидерът на Гражданската коалиция Доналд Туск разказа гласуването като най-важното за Полша след рухването на комунизма и жизненоважно за бъдеще в Европейския съюз.

Националната изборна работа на Полша заяви, че при оставащи четири часа до края на вота изборната интензивност измежду 29-те милиона гласоподаватели е била 57%. Те гласоподаваха допълнително от 30 000 изборни секции и имаше дълги опашки отвън Полша, с съвсем 400 000 чужденци, регистрирани да гласоподават.

" Това са най-важните избори Гласувала съм през целия си живот “, сподели Магдалена Бозек, до момента в който се редеше на опашката за гласоподаване в Лондон. „ Бяха много сложни осем години за нас, за проевропейците. “

Полша е разграничена на 41 области и има пропорционална система на посланичество в своя парламент, въз основа на партийни листи. Гласовете на чужденците се зачитат за варшавския окръг.

Пет партии наподобява са подготвени да преминат прага от 5% и да влязат в 460-местния Сейм или парламент. Поляците също гласоподават за горната камара, Сената.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР