Дядоколедовци на мотори преминаха в празнично шествие из Плевен днес,

...
Дядоколедовци на мотори преминаха в празнично шествие из Плевен днес,
Коментари Харесай

Дядоколедовци на мотори преминаха в празнично шествие из Плевен

Дядоколедовци на мотори минаха в празнично шествие из Плевен през днешния ден, на връх Рождество Христово. По този метод бе подложен финалът на тазгодишната благотворителна кампания " Мото Коледа ". 

Шествието за първа година стартира от паркинга на зала " Балканстрой ". След това моторите и АТВ-та минаха из улиците на града по авансово конкретизиран маршрут. Те спираха пред центровете за настаняване от фамилен вид, с цел да зарадват децата в тях с дарове.

Специална спирка на шествието бе и пред постройката на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", защото огнеборците за втора година поддържат акцията като основават специфичен видео клип за нея. За пожарникарите, които бяха на промяна, имаше питка и дарове, самостоятелно надписани за всеки един от тях.
 
 Българска телеграфна агенция

Финалът на шествието бе на площад " Възраждане ", където мотористите бяха посрещнати от стотици плевенчани. Песни, танци и обичайното Дунавско хоро огласиха центъра на Плевен. За децата бяха готови дарове и лакомства. Всеки, който имаше предпочитание, можеше да направи подаяние за акцията в особено готова кутия. След края на шествието, тя беше отворена, а парите в нея преброени онлайн в страницата на " Мото Коледа Плевен " във фейсбук. Само от днешното шествие събраната сума е 10 333 лева

Каузата на акцията " Мото Коледа " в Плевен е събирането на средства за лекуването на заболели деца. През предходната година бяха дарени над 34 000 лева, които помогнаха за лекуването, рехабилитацията и закупуването на помощни средства за шест деца.

Тази година са ситуирани 60 дарителски кутии на разнообразни места в Плевен и региона . Отварянето им и преброяването на средствата в тях ще се извърши онлайн в страницата на акцията във фейсбук преди Нова година.
 
 Българска телеграфна агенция

 Българска телеграфна агенция

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР