Двустранните отношения между България и САЩ бяха в основата на

...
Двустранните отношения между България и САЩ бяха в основата на
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Двустранните връзки сред България и Съединени американски щати бяха в основата на диалога сред министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и новия дипломат на Съединени американски щати в България Херо Мустафа, оповестиха от пресцентъра на министерствоот.

"От години работим доста добре със Съединени американски щати, най-много в региона на високите технологии, услугите с висока добавена стойност и споделените услуги ", споделя Росен Желязков. Дигиталната промяна и новите технологии раждат провокации пред всички страни за справяне с киберзаплахите. И Росен Желязков и Херо Мустафа са изразили готовността на двете страни за съдействие в региона на устойчивото развиване на цифровите инфраструктури.

Двамата са били безапелационни, че връзките сред България и Съединени американски щати се базират освен на съюзническите ни връзки в границите на Алианса, само че и на шерването на общи полезности и вероятности. "Динамичната политическа и икономическа среда потвърждава, че имаме положително партньорство, което се мери с действителни резултати ", добавя още Росен Желязков. Министърът е показал пред посланика и развиването по Трансевропейските транспортни коридори №8 и №10, както и общия план с Гърция за построяването на мултимодалния кулоар Солун-Александруполис-Варна-Русе.

По време на диалозите министърът е срещнал дипломат Мустафа с концесията на "Летище София ". Те са изразили убеденост, че с сполучливото концесиониране на столичното летище ползата на авио превозвачите за директни полети сред двете страни ще се усили.

От своя страна, дипломат Херо Мустафа е поканила министър Росен Желязков на публична аудиенция в Съединени американски щати, в която акцент ще бъде киберсигурността и развиването на 5G мрежата.

Преди дни по време на показване на опциите на новата 5G технология министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков бе безапелационен, че услугите на петото потомство мобилни мрежи 5G са основа на "умните " градове, където технологиите се ползват в интерес на жителите, на природосъобразните и устойчиви решения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР