Двуметрова книга със заглавие Де е България“ и арт кубчета

...
Двуметрова книга със заглавие Де е България“ и арт кубчета
Коментари Харесай

Варна осъмна с въпроса „Де е България?“ и вдъхновяващи цитати

Двуметрова книга със заглавие „ Де е България “ и арт кубчета с родолюбиви цитати на младежи от България, Република Северна Македония, Албания, Сърбия, Молдова и Украйна беше открита в морската столица.
Изложбата носи името „ Варна – град на младите, нововъведенията и културно-историческото завещание “. Тя е осъществена с поддръжката на доктор Милен Врабевски и Фондация Българска Памет в съдействие с община Варна. Инсталацията е подарък за жителите и гостите на морската столица във връзка Деня на националните будители. Тя отбелязва и сполучливото довеждане докрай на годишния семинар на Фондация Българска Памет под надпис „ Силна национална идентичност/Силна европейска еднаквост “, който за 26-ти следващ път се организира край Варна.

Изложбата беше открита от доктор Моника Панайотова (член на Консултативния съвет на Фондация Българска Памет и някогашен заместник-министър в Министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 г.) и кмета на Варна Иван Портних.
„ Инсталацията съчетава детайлите на минало и съвремие, на творчество и история, на цифровото и новаторското. Изложбата съставлява самобитен мост сред предишното, сегашното и бъдещето и сред поколенията, запазвайки както загатна за нашите будители жив, по този начин и събуждайки будителска искра в младежите “, показа пред медиите доктор Моника Панайотова.

Кметът на Варна Иван Портних се обърна към присъстващите младежи с думите: „ Аз съм безусловно склонен, че България е там, където има и един българин и имам вяра, че всички вие ще бъдете освен другари и посланици на град Варна. Ще се радваме да се върнете тук, с цел да продължите вашето обучение или професионална реализация! “.

Двуметровата книга на входа на Морската градина се отваря, съвсем като същинска, а в нея жителите могат да открият QR код, който да сканират с мобилния си телефон, в подмяна на което да получат гратис цифрова презентация във връзка Деня на националните будители. Същата може да бъде забелязана и на:
Сред посланията в арт инсталацията мощно се откроява патриотичната нотка, която ни припомня, че всеки българин, без значение къде се намира, постоянно ще носи част от България със себе си.

Всички цитати, поместени в изложбата, са на младежите, участници в семинара на Фондация Българска Памет от България, Албания, Република Северна Македония, Сърбия, Украйна и Молдова и имат за цел да бъдат отпратка за почитание и любов към България и фантазия за заедност в Европа.
Автор на плана е екипът на Фондация Българска Памет, а оборудването ще радва посетителите на град Варна през целия месец ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР