Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен продължи с

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен продължи с
Коментари Харесай

Макс Верстапен триумфира в Гран при на Австрия

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен продължи с превъзходството си през сезон 2023, откакто победи в Гран при на Австрия на пистата " Ред Бул Ринг " край Шпилберг.

За водача на Ред Бул това бе пети следващ и общо седми триумф от началото на годината, с което той усили още веднъж преднината си на върха в генералното класиране.

Превъзходството на нидерландеца този следобяд в Австрия пък бе толкоз ясно изразено, че му разреши в самия край да направи един спомагателен бокс, с цел да смени своите гуми и да запише и най-бързата обиколка в хода на конкуренцията.

Втори зад него финишира водачът на Ферари Шарл Льоклер, като по този метод монегаскът записа най-хубавия резултат на " черните кончета " в хода на актуалната акция.

Последното място на подиума пък остана за съотборника на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес, който потегли 15-и, само че все пак съумя да си пробие път до третото място на финала.

Топ 10 допълниха още Карлос Сайнц, Ландо Норис, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Пиер Гасли и Ланс Строл.

В класирането Макс Верстапен продължава да бъде безапелационен водач с актив от 229 точки, следван от Перес със 148, а трети Фернандо Алонсо със 129.

При конструкторите отпред е отборът Ред Бул с 377 пункта, а зад тях са тимовете на Мерцедес със 178 точки и Астън Мартин със 172.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР