Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо даде най-доброто време в първата

...
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо даде най-доброто време в първата
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо най-бърз на наводнената Сузука“

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо даде най-хубавото време в първата свободна подготовка преди Гран При на Япония, която се организира на наводнената писта „ Сузука “.

Заради тежките условия на пистата множеството водачи останаха в своите гаражи в началните минути на сесията, само че се появиха на трасето в средата на тренировката. Тогава дъждът понижа, което разреши и потреблението на гумите интермедия.

Точно в този интервал пристигна и най-хубавото време на Алонсо, който съумя да завърти обиколка за 1:42.248. Така той победи с 0.315 секунди своя съотечественик Карлос Сайнц, а тройката в първия час за подготовка в Япония добави вторият водач на Ферари Шарл Леклер, който бе с 0.386 по-бавен от Алонсо.

Съотборникът на испанеца в Алпин Естебан Окон даде четвъртото време, с пасив от 0.774, а Кевин Магнусен затвори топ 5, с закъснение от 1.010. Макс Верстапен, който този уикенд ще има втори късмет да си подсигурява купата за 2022 година, приключи на шестото място, с закъснение от 1.114 по отношение на водача.

Пилотът на Ред Бул направи единствено 4 обиколки в границите на сесията, колкото направиха и неговият съотборник Серхио Перес, както и Джордж Ръсел от Мерцедес. Тримата бяха най-пестеливите водачи в границите на първата подготовка, а най-активен в сесията бе водачът на Алфа Ромео Гуаню Джоу, който направи 14 тура на японската писта.

Първият жълт байрак в границите на тренировката бе породен от Никола Латифи, който посети зоната за сигурност на фибата малко след средата на сесията откакто блокира предните си гуми. Канадецът се размина с контакт със стената и продължи присъединяване си в тренировката. Малко по-късно Леклер също позволи две неточности в завоите „ Дегнер “, като втория път монегаскът също се разноски из зоната за сигурност, само че и той като Латифи се опази от удар в стената и продължи присъединяване си в сесията.

В минутите след финала на подготовка пристигна и единствената огромна злополука, която бе дело на водача на Хаас Мик Шумахер. Германецът загуби надзор над своя болид при прекосяването на седмия завой в обиколката си за прибиране в бокса и се удари тежко в стената. При удара Шумахер унищожи и двете предни окачавания на своя автомобил, което може да компрометира присъединяване му във втората подготовка по-късно през днешния ден.

Тя ще стартира в 9:00 часа българско време по-късно през днешния ден. Тя ще бъде с дълготрайност от 90 вместо общоприетите 60 минути, защото за нея бяха планувани проби на гуми за следващата година. В тези условия, които би трябвало да се запазят и за втората сесия, тези тествания надали ще се проведат, което значи, че и втората тренировак в Мексико след три седмици ще бъде удължена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР