Двукратният олимпийски шампион в триатлона Алистър Браунли беше назначен в

...
Двукратният олимпийски шампион в триатлона Алистър Браунли беше назначен в
Коментари Харесай

Двукратният олимпийски шампион в триатлона Алистър Браунли ще помага на млади хора

Двукратният олимпийски първенец в триатлона Алистър Браунли беше назначен в борда на Британската олимпийска фондация. Фондацията служи като благотворителен клон на Британската олимпийска асоциация и има за цел да “създава благоприятни условия за учене за младежите посредством спорт, поощряване на личностното развиване, почтена игра и персонални достижения “.

Браунли заменя Ричард Леман, някогашен хокеист, който оказа помощ на Англия да завоюва златото на Олимпиадата в Сеул през 1988 година и бронза в Лос Анджелис 1984 година, и е плануван за четиригодишен мандат в борда.

Златният медалист в самостоятелния триатлон за мъже от Лондон 2012 и Рио 2016 е член на комисиите на спортистите на Международния олимпийски комитет и Европейския олимпийски комитет.

Той е претрупан със задачата да внесе позиция на спортиста във Фондацията.

С брат Джони Браунли, който завоюва самостоятелно бронз и сребро надлежно в Лондон 2012 и Рио 2016, преди да помогне на Англия да завоюва смесената отборна щафета в Токио 2020 в триатлона, той основава Фондация Браунли през 2014 година, с цел да въодушеви деца от всевъзможен генезис да се любуват на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР