Двукратната олимпийска шампионка в алпийските ски Тина Мазе ще бъде

...
Двукратната олимпийска шампионка в алпийските ски Тина Мазе ще бъде
Коментари Харесай

Тина Мазе ще бъде специален гост на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско

Двукратната олимпийска шампионка в алпийските ски Тина Мазе ще бъде измежду ВИП-гостите на надпреварите от Световната купа за мъже в Банско на 10 и 11 февруари.

Словенката е четвъртото огромно име след Алберто Томба, Марк Жирардели и Тед Лигети, което ще посети зимния курорт в Пирин по покана на Българската федерация по ски. Тази година федерацията отбелязва 100 години от основаването си.

В богатата си спортна кариера Мазе печели два златни медала (спускане и великански слалом) от олимпиадата в Сочи 2014, а също по този начин има и още две сребърни (супергигантски и великански слалом) от Игрите във Ванкувър 2010.

От международни шампионати словенката има чвтири трофеи в три следващи шампионата (Гармиш-Партенкирхен 2011 - великански слалом, Шладминг 2013 - супергигантски, Вейл/Бийвър Крийк 2015 - втурване, алпийска комбинация).

Общо в Световната купа Мазе е взела присъединяване в 401 старта, като е постигнала 26 победи и се е класирала 81 пъти на подиума. През 2013 печели огромната Световна купа и дребните титли в гигантския слалом и супергигантския слалом. Тя е взела участие в шест старта за Световната купа в Банско, като в тях има четири подиума (второ място 2009 - втурване, трето място 2009 - супергигантски слалом, второ място 2015 - алпийска композиция и супергигантски слалом). В последните години Тина Мазе работи като експерт-коментатор за алпийските ски в Евроспорт.
 Чакат Тед Лигети в Банско
Чакат Тед Лигети в Банско

Американската звезда от близкото минало ще участва на Световната купа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР