Двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от

...
Двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от
Коментари Харесай

Стойка Кръстева с трудна победа, стигна осминафинал в Токио

Двукратната европейска шампионка и притежател на два сребърни медала от международни шампионати Стойка Кръстева започва по отличен метод присъединяване си на Олимпийските игри в Токио. В категория до 51 кг националката ни победи с 3-2 съдийски гласа (29-28, 29-28, 29-28, 27-30, 28-29) виетнамката Ти Там Нгуйен.

Двубоят стартира мъчно за Стойка, която първоначално изпита леки проблеми с намирането на дистанцията. Тя обаче зае центъра на кръга, като ловко редуцира дистанцията и до края на първия рунд взе превес и поведе в резултата.

Във втората част Кръстева бе тази, която стартира да отвърна, а азиатката по-често да търси и непозволени способи, накъсвайки играта. Нашето момиче не се тормози от този жанр и с отлични дейности обезврежда стремежа на виетнамката. Реферите видяха равнене на силите и по този начин всичко опря до последния рунд.

В него играта бе равностойна, само че до финалната минута. Там Кръстева натисна и с красиви комбинации от десен-ляв прав въпреки всичко взе своето.

Така тя се класира за втория кръг на олимпийския шампионат. Стойка ще срещне за място на 1/4-финалите американката Вирджиния Фукс, която завоюва в този кръг против рускинята Светлана Солуянова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР