Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република

...
Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република
Коментари Харесай

Българските медици получиха признание от СЗО за усилията им в борбата с пандемията

Двугодишно съглашение за съдействие сред Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2022-2023 година беше подписано през днешния ден от министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова и районния шеф на Световната здравна организация за Европа доктор Ханс Клуге в Копенхаген. Проф. Сербезова е на двудневно работно посещаване в датската столица.

Съгласно подписания документ, през новия двугодишен интервал, Министерство на здравеопазването и СЗО ще концентрират взаимната си активност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре предпазени хора при изключителни здравни обстановки и други.



Освен работата по двугодишното съглашение, българският здравен министър и доктор Клуге разискаха провокациите пред здравните системи в световен мащаб, мигрантските рецесии и пандемията от COVID-19. Проф. Сербезова изрази признателност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им подпомагане, оказвано по време на пандемията от COVID-19.

От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, доктор Клуге връчи на министър Сербезова премия за българските медицински чиновници като самопризнание за тяхната безрезервност и положените изключителни старания в битката за преодоляване на пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР