Двубоят от осминафиналите на Уимбълдън между Елина Свитолина (Украйна) и

...
Двубоят от осминафиналите на Уимбълдън между Елина Свитолина (Украйна) и
Коментари Харесай

Имаше подпийнали. Беларуската тенисистка Сабаленка за публиката на Уимбълдън

Двубоят от осминафиналите на " Уимбълдън " сред Елина Свитолина (Украйна) и Виктория Азаренка (Беларус) - 2:6, 6:4, 7:6(9), мина значително под знака на опълчването сред двете страни и всички забъркани около войната. 

И в мненията след дуела се проучва не толкоз страхотният конфликт на корта, траял близо три часа, колкото следното: Светолина за следващ път отхвърли да поздрави тенисистка от Беларус (или Русия); Азаренка не я изчака на мрежата, само че и подвигна ръка; беларуската беше очевидно огорчена от реакцията на публиката на корта, която освирка нея; съгласно Виктория Азаренка измежду феновете имало " подпийнали ".

„ След раждането на щерка ми, това е най-страхотният миг в моя живот. Мачът беше доста сложен. Когато изоставах с 0:2 във втория сет, чух публиката и ми се доплака. Наистина желаех да победя през днешния ден. Днес почитателите ми дадоха доста мощ “, съобщи Елина Свитолина.

„ Мислех какъв брой хора ме гледат вкъщи и ме поддържат. Знам какъв брой доста значи тази победа за тях. Всеки миг, в който могат да споделят благополучие е специфичен. Мислех за сложните моменти в Украйна. Не мога да се окайвам, просто трябваше да се боря “, добави украинката.

Тя разяснява и освиркванията към съперничката си, откакто самата Свитолина чу дюдюкания на " Ролан Гарос ", задето отхвърли да поздрави Арина Сабаленка (Беларус). Тогава загуби.

" Имам възприятието, че всеки, който загуби и не е имало здрависване, бива освиркан, рече украинката. - Според мен тенис организациите би трябвало да излязат с публична позиция, че няма поздрави сред тенисисти от Русия и Беларус от една страна и Украйна от друга.

Не знам, може би за хората към момента има неизясненост. Но аз към този момент няколко пъти заявявах, че до момента в който и последният съветски боец напусне Украйни и си отвоюваме окупираните територии, няма да ги приветствам. Казах го ясно и не знам по какъв начин да бъда още по-ясна. "
 Елина Свитолина (на заден план). Снимка АП/БТА

Виктория Азаренка съобщи следното: 

" Мисля, че стана страховит мач. И би било тъпо, в случай че хората се концентрират не върху това, а върху неналичието на здрависване или публиката, в която имаше и много подпийнали. Публика, която освиркваше най-после.

Това беше тенис мач. Тук не се трансформират животи, ние играем тенис. Вършим си работата и това е всичко. "

Запитана въпреки всичко за реакцията на ентусиастите, отговори следното: 

„ Не мога да управлявам публиката. Не съм сигурна, че доста хора схванаха какво се случва. Не беше почтено, само че какво да направя. Не съм направила нещо неприятно, само че не преставам да получавам друго отношение от време на време.

Уважавам това, че тя не желае да се ръкува с тенисисти от Русия и Беларус. Какво можех да направя? Да заставам и да очаквам? Няма нищо, което да можех да направя, което да е " вярно " и мисля, че демонстрирах почитание към решението й. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР