Двубоят между Григор Димитров и Александър Зверев се очакваше с

...
Двубоят между Григор Димитров и Александър Зверев се очакваше с
Коментари Харесай

Матс Виландер: На Григор Димитров му липсва нещо и не мога да разбера какво точно е то

Двубоят сред Григор Димитров и Александър Зверев се очакваше с голям интерес и всички ние се надявахме да станем очевидци на първото класиране за 1/4-финалите на Ролан Гарос в кариерата на най-хубавия български тенисист, единствено че той се показа доста под нормалното си ниво и справедливо отстъпи в три сета. Матс Виландер пък насочи известни рецензии към игровия проект на родния ни представител и уточни какво го стопира към това да е на върха в спорта:

" Зверев започва ужасно и беше извънредно убеден в себе си, тъй като неговият съперник не играеше добре и за Саша беше задоволително да връща топката назад в корта и да сервира добре. Наистина не мога да схвана за какво Димитров не завоюва този втори сет и позволи сходни леки неточности. Беше необикновено по какъв начин пропусна това високо високо форхенд воле в толкоз основен миг от втората част. На него просто нещо му липсва, а по този начин и не мога да схвана какво е то, изключвайки  неналичието му на неизменност.

Той превъзхожда като спортист голяма част от останалите играчи и не мога да схвана за какво би трябвало да се пробва да удря топката толкоз мощно. Не мисля, че би трябвало да се пробва да прави толкоз уинъри в сходен мач. Да, постоянството е сериозен проблем за него, само че това е, тъй като от време на време желае да направи прекалено много с отиграванията си. Понякога позволява и непредизвикани неточности, когато извършва своя слайс, а това е неприемливо на най-високото равнище в тениса, защото приказваме за доста елементарен удар. Не считам за удачно да е чак толкоз нападателен, като се имат поради атлетическите му дадености.

Роджър Федерер един път сподели, че е почнал да печели на по-късна възраст по отношение на Лейтън Хюит и Анди Родик, тъй като му е било мъчно да овладее прекомерно богатия си тенис боеприпас и е имал проблеми с това да избере какъв удар да употребява в дадена обстановка. Впоследствие обаче той разбра по какъв начин да играе по най-правилния за себе си метод, до момента в който не знам дали това е тъкмо по този начин при Григор " - разяснява някогашният номер едно в света.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР