Двойно превишение на допустимите стойности за фини прахови частици във

...
Двойно превишение на допустимите стойности за фини прахови частици във
Коментари Харесай

Двойно превишаване на стойностите на фини прахови частици във въздуха има в цяла София

Двойно превишение на допустимите стойности за фини прахови частици във въздуха има във всички квартали на София.

От Столичната община оповестиха, че подхващат всички вероятни ограничения за ограничение замърсяването. То се дължи, както на климатичните условия, по този начин и на отоплението на твърдо битово гориво, сподели кметът Йорданка Фандъкова .

Справянето с казуса с мръсния въздух изисква обединяването на напъните от всички жители, акцентира Фандъкова и уточни, че чака доста по-бързо Столичният общински съвет да одобри краткосрочните ограничения, препоръчани за справяне с казуса:

В дни като тези може да се пуска така наречен " зелен билет " на стойност 1 лв., с цел да могат повече хора да се възползват от градския превоз, а при превишения, каквито има през днешния ден в Скопие, да можем и ние да пускаме безвъзмезден градски превоз.

Продължава и акцията на Столичния инспекторат за събиране на остарели и излезли от приложимост гуми от всички квартали на София:

Правят се инспекции от страна на полицията и Столичния инспекторат, влючително в квартал " Христо Ботев ", в квартал " Димитър Миленков ", " Абдовица ", само че за мен главно и най-важно е да се спрат некачествените горива на пазара. Затова по наше гледище Министерството на околната среда и водите създава, и имаме уверението, че към този момент са подготвени със стандартите на горива.

На уеб страницата на Общината се разгласяват данните от станциите за премерване на чистотата на въздуха в действително време, сподели още кметът Фандъкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР