Двойно повече практически занятия на море ще имат военните моряци

...
Двойно повече практически занятия на море ще имат военните моряци
Коментари Харесай

Повече практически занятия на море ще имат военните моряци през годината

Двойно повече на практика занятия на море ще имат военните моряци тази година. Това съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов при откриването на образователната година в Пункта за базиране във Варна.

Варна

Занятията в намерено море ще приготвят по-добре екипажите на военния ни флот и ще дадат опция на матросите да приложат наученото в действителни условия.
Контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили: Ние би трябвало да сме подготвени да изпълняваме своите задания във всевъзможни метеорологични условия, когато и да е. Така е и с по-големите учения, което ще даде в действителност опция на екипажите да живеят на корабите, да работят и в тъмната част на денонощието.
До няколко години ще бъде възобновено и подводното корабоплаване в България. За потребностите на военния ни флот ще бъдат купени две подводници.
Контраадмирал Кирил Михайлов: Най-вероятно това ще са кораби втора употреба, защото те не се продават на пазара и ще е един предмет на по-дълги диалози с евентуалните вероятни страни, които имат такива съдове и са подготвени да ги продадат.
До 25 януари междуведомствена работна група, която преглежда офертите за построяването на двата патрулни кораба за Военноморските сили, би трябвало да направи предложение до министъра на защитата с коя от компаниите да стартират договаряния за сключване на контракт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР