Двойно повече жени могат да получат подкрепа с отварянето на

...
Двойно повече жени могат да получат подкрепа с отварянето на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: С новия кризисен център за пострадали от домашно насилие ще осигурим подкрепа на двойно повече жени

Двойно повече дами могат да получат поддръжка с отварянето на втория спешен център за потърпевши от домашно принуждение, разгласи през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който посети предпазеното жилище.

Разкриването му е утвърдено от градския парламент през предходната година точно по предложение на Георгиев.

Центърът към този момент приема нуждаещи се.

След извоюван конкурс Фондация „ Асоциация Анимус “ дава обществената помощ на потърсилите протекция в предпазеното жилище. Кризисният център цели както да се ограничи риска от наново принуждение по отношение на настанените лица, по този начин и те да получат следваща психическа помощ и поддръжка.

„ Потърсилите протекция в спешния център, могат да останат изцяло гратис със своите деца и при вдишване на разходи от първа нужда до 6 месеца “, сподели Георгиев.

И напомни: „ Увеличихме двойно потенциала – до момента на територията на Столичната община действаше един спешен център, който осигуряваше поддръжка на към 50 дами годишно. С отварянето на втори можем да обхванем над 100 потърпевши от домашно принуждение на година. “

Продължава да работи и основаната по самодейност на Георгиев „ Правна клиника “, където жертви на домашно принуждение получават психическо консултиране и навременна и способена юридическа помощ от юристи с дълготраен опит в региона.

„ Общо 50 дами към този момент са получили безвъзмездна адвокатска помощ от есента до момента. Тъжно е, че това се постанова, само че положителната вест, доколкото такива въобще може да има по тази тематика, е, че има към кого да се извърнат – бързо, гратис и изцяло анонимно “, споделя Георгиев.

Стремежът е посредством правната клиника и новия спешен център да се увеличи и информираността на обществото по проблемите на домашното принуждение.

„ Призоваваме повече потърпевши да потърсят помощ. Да им напомним, че не са сами и, че тази ужасяваща наклонност не може, не трябва и ще създадем всичко по силите ни да не продължава “, бе безапелационен шефът на Столичния общински съвет.

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР