Двойно по-скъпа вода в община Георги Дамяново, след като там

...
Двойно по-скъпа вода в община Георги Дамяново, след като там
Коментари Харесай

Цяла община на бунт, няма да си плаща сметките за вода

Двойно по-скъпа вода в община Георги Дамяново, откакто там беше открит арсен и беше наложена възбрана за прилагане на водата още при започване на септември. Това накара хората в Георги Дамяново да излязат на митинг.
Увеличението е реалност от 1 септември, като оправданието за това са по-големите вложения във водопреносната мрежа, изясни секретарят на общината Иван Пешунов. Той изясни пред Нова телевизия, че е било планувано сегашната цена да бъде достигната след 5 години, като на година нарастването да е 20 стотинки на кубик. Пешунов добави, че не знае за какво КЕВР е одобрила нарастването да бъде направено едновременно.
Няма да заплащам вода, която не става за пиянство, за миене и за готвене – тя е цялостна с тежки метали. Трябва да ни създадат пречиствателна станция. Няма да плащаме водата на тази скъпа цена – пенсиите ни са дребни и няма по какъв начин да се устояваме, заключи настроенията в Георги Дамяново един от протестиращите.
Припомняме, че през месец юли в други три монтански села бяха открити повишени стойности на арсен - Кобиляк, Бели брег и Громшин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР