Двойката от Дънди – чиято дъщеря Надя Ел-Накла е омъжена

...
Двойката от Дънди – чиято дъщеря Надя Ел-Накла е омъжена
Коментари Харесай

„Животът ми се промени завинаги“: Свекървата на Хумза Юсаф описва бягство от Газа

Двойката от Дънди – чиято щерка Надя Ел-Накла е омъжена за Хумза Юсаф – оцеля при прилежащи бомбардировки и в последна сметка бяха съумя да се върне вкъщи в Шотландия след четири седмици на „ жив призрачен сън “.

Говорейки пред Sky News, госпожа Ел-Накла сподели, че тестването към момента се усеща „ доста сюрреалистично “.

Изображение: Първият министър Хумза Юсаф разгласява в Twitter фамилна фотография след безвредното завръщане на свекъра си в Шотландия по-рано този месец

В изявление с Бет Ригби тя сподели: „ Събуждам се измежду нощ и слушам тишина в тъмното и тогава си припомням, че съм си у дома и че съм в сигурност. И се усещам доста признателен за това.

„ Ти в действителност мислиш всеки ден или всяка нощ, че ще умреш, и фамилията които също са под вашия покрив. И това е мъчно за схващане и мъчно за превъзмогване. “

Следете онлайн: Недоносени бебета, „ борещи се със съществени болести “, съумяват да излязат от Газа

Първият министър Хумза Юсаф отхвърля обвиняванията, че Холируд е подвел поради Коронавирус известия в WhatsApp

Изображение: Елизабет и Магед Ел Накла

След два несполучливи опита двойката в последна сметка съумя да влезе в Египет през граничния пункт Рафа на 3 Ноември.

Г-жа Ел-Накла сподели, че това е бил моментът, в който е знаела, че е в сигурност, само че тогава е настъпило изтощението.

„ Не бях спала съвсем три седмици, " сподели тя. " И ти си толкоз омекотен, само че към момента не го вярваш и си толкоз отпаднал.

" И тогава се качваме в рейса и виждаш всички тези щастливи деца Дадоха ни бутилка вода, пакет бисквити.

„ И това е такова облекчение, не можете да си визиите, само че отново сърцето ви се къса. Оставих сърцето си в Газа - не го донесох вкъщи със себе си. "

Изображение: Двойката, изобразена преди техния " призрачен сън " в Газа.

Надия, нейната щерка, която е общински консултант в Дънди, сподели, че е " държайки се на вяра ", само че по време на " най-мрачните времена " тя си въобразяваше, че може да не види родителите си още веднъж.

Когато спорът стартира в събота, 7 октомври, Надя изпрати известие на родителите си и сподели: " Прозорецът ти е ще бъдете дребни, би трябвало да си тръгнете. Това ще се трансформира в в действителност, в действителност неприятна, рискова обстановка за всички в Газа. “

Г-жа Ел-Накла сподели, че е „ ужасена “ от това, което вижда по новините.

Тя добави: „ Не можех да допускам. И по-късно, когато видях хора да бъдат отвеждани... Аз също съм остарял и да видя хора да бъдат натоварени като тук-туки и мотоциклети, за мен това е ужасяващо. Вие просто не вършиме такива неща.

„ И тогава също ви просветва - „ о, боже мой, следствията ще бъдат големи “. И се страхувате, освен за хората, които са бъдете взети, само че също по този начин се страхувате от това, което ще се случи. p> Г-жа Ел-Накла сподели, че бомбардировката е почнала в събота вечерта.

По време на първия им опит да избягат на безвредно място на 14 октомври, двойката е била откарана до границата от 22-годишен комшия.

„ Това са 15 минути при бързо шофиране, 22 минути в Гугъл ви споделя, че са нужни. Но за мен можеше да са били 15 000 благи, колкото ми се струваше толкоз надалеч “, сподели тя.

>

Казаха им да се върнат и до момента в който разговаряха по телефона с Надя, линията прекъсна след детонация. Надя сподели, че е „ паднала на колене “ и й лиши към 10 минути, с цел да разбере, че родителите й са към момента живи.

Надя сподели, че това е най-ниската й точка. „ След това трябваше да пътуваме до Абърдийн, тъй като [SNP] конференцията беше на път да стартира. Така че плаках през цялото пътешестване до Абърдийн. “

След това Надя получи известия от майка си за това, че Израел пуска бомби. Г-жа Ел-Накла разказа миризмата на бомбите и може да чуе „ цвърченето “.

Надия добави: „ В този миг слизахме за вечеря и аз просто се счупих и споделих на Хумза „ Мога " Не мога да виждам хора, не мога да бъда тук, не мога да приказвам, не мога да осъществя зрителен контакт - ще се счупя ".

" Това за мен беше най-лошият - най-лошият ден във връзка с личното ми психическо здраве и оправянето с него. "

22-годишният комшия, който се опита да закара двойката до границата, по-късно беше погубен при бомбен атентат на неговия дом, който лиши живота на 24 членове на фамилията.

Единственият оживял, осемгодишната сестра на мъжа, получи строшен гръбнак и е на лекуване в Египет.

Прочетете повече:
Юсуф се усеща „ безпомощен “ да отбрани членовете на фамилията си, хванати в капан в Газа
Съпругата на първия министър приказва за обезсърчение, до момента в който фамилията е в капан в Газа
Свекърите на Юсуф идват в Шотландия след „ прекарване на призрачен сън “ в Газа

Г-жа Ел-Накла беше в кухнята си и яде пита самун с шотландско сладко, когато видя светлина с абсорбция на въздух. Инстинктивно тя се покри.

Тя сподели: „ И по-късно не се почувствах уплашена. Не усетих нищо. “

Г-жа Ел-Накла сподели извън „ всички крещяха, всички бяха уплашени ".

Тя сподели, че изпитва доста „ смесени страсти ", добавяйки: „ Облекчение, не си ти, само че знаеш, че е някой различен. “

Тя не можеше не дремя множеството нощи, добави тя. „ И седях на ръба на леглото си, успокоявах се и се люлеех в продължение на шест/седем часа.

„ И когато това слънце изгря сутринта, ти беше толкоз благополучен, че си жив. "

Когато двойката в последна сметка мина в Египет, госпожа Ел-Накла сподели, че можете да видите „ отчаянието " по лицата на всички, които се опитваха да избягат.

Говорейки за спора, сподели тя: „ Не бих поискала тази обстановка и на най-големия си зложелател. “

Г-жа Ел-Накла сподели, че става по-силна всеки ден, само че добави: „ Но за жалост, до момента в който нашето семейство и хора, които ние знам и обичам и всички в Газа са в сигурност, не мисля, че ще го преодолеем и мисля, че животът ми се промени вечно. "

Изображение: Първият министър, който гледа жена си Изображение: Първият министър и брачната половинка му прегръщайки се след речта си

Семейството приканва за цялостно преустановяване на огъня и решение с две страни.

Но Надя съобщи, че Палестина не е „ международен състезател “. Тя добави: „ Ние не в действителност имат някаква власт. Така че в този момент зависи от други държавни управления. Видяхме това посредством Катар, видяхме това посредством Обединеното кралство и Съединени американски щати, пробвайки се да проведат тези диалози.

„ Но в действителност по какъв начин би изглеждало това?

„ Умът ми, почтено казано, на персонално равнище, мозъкът ми не може да върви напред. Заседнал съм ден след ден, че не знам дали фамилията ми ще живее и дали Палестина ще съществува.

„ За мен да мисля какво се случва след войната, когато ние не сме чувайки за преустановяване на огъня, животът ми не може да продължи напред, тъй като наподобява, има възприятието, че сме изтрити от света. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР