Движението за права и свободи се събира днес на своята

...
Движението за права и свободи се събира днес на своята
Коментари Харесай

Решават кой ще оглави ДПС

Движението за права и свободи се събира през днешния ден на своята XI-та Национална конференция.

Основната задача на партийния конгрес ще бъде изборът на управление на Движение за права и свободи . Предложението на почетния ръководител Ахмед Доган е лидерският пост да се раздели сред двама души - Делян Пеевски и дългогодишния народен представител и някогашен екоминистър Джевдет Чакъров, който е доктор по специалност.

Как се стигна до тук?



През ноември предходната година Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи. Това се случи малко преди да изтече постоянният му мандат. По-късно той изясни, че е взел решение да се отдръпна в задатък, с цел да не въздейства по никакъв метод на процесите по избора на нов или нови водачи на придвижването.

Със същия акт Карадайъ се отдръпна и от председателския пост на групата в Народното събрание, която неотложно бе управлявана от Делян Пеевски.
 
 Карадайъ Доган БГНЕС, Движение за права и свободи, колаж



Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пое краткотрайно кормилото в Движение за права и свободи и бе оповестено, че той ще ръководи в партията до Националната конференция. " Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда ", написа тогава Доган до партийния актив.

Малко по-късно се организира национална конференция на Движение за права и свободи, на която Пеевски публично разгласи, че се кандидатира за водач на придвижването. Ахмед Доган не участва, а отсъствието му бе обяснено с грип, който принудил почетния ръководител да си остане у дома.



На 3 януари тази година Доган направи предлагането за двама нови водачи, като го назова " формула за намиране на решение за бъдещото развиване на Движение за права и свободи ".
 
 Джевдет Чакъров Булфото
 д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност най-вече за обичайните ни региони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с демократичните обединения, тъй като той в продължение на 14 години девет поредни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.  
 Делян Пеевски БГНЕС
господин Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще боде положително да продалжава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи.   В претекстовете ми за този „ тандем " е правилото на взаимното допълнение а не на конкурентното начало: тъй като " два остри камъка брашно не мелят ". А обществото чака бързо и резултатно решение на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш би трябвало да бъдеш мощен, деен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.Ахмед Доган

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР