Движението през Витиня ще бъде пуснато изцяло преди Коледа, до

...
Движението през Витиня ще бъде пуснато изцяло преди Коледа, до
Коментари Харесай

Шишков: Движението през Витиня ще бъде пуснато изцяло преди Коледа, 20 декември


Движението през " Витиня " ще бъде пуснато напълно преди Коледа, до 20-ти декември. За това увери в коридорите на Народното събрание служебният министър на районното развиване и благоустройството арх.. 

По мотив строителството на Автомагистрала " Струма ", той съобщи: " Края на януари би трябвало да бъде приключен анализът на ограниченията. След това можем да запонем процедурата по Подробен устройствен план и взимане на решение за градеж. Ако този длъжностен кабинет остане на работа, подсигурявам, че ще бъде направено всичко, с цел да бъде избавен Оценка на въздействието върху околната среда и да стартира построяването на сектора ", увери министърът.

Той не отхвърли, че има проблеми с поддръжката на българските пътища. Начинът, по който се финансира тази активност, по думите му, е един от проблемите. " Ударно  момента на " Тракия " и " Струма " се сменят мантинели ", съобщи Шишков. 

Министърът разяснява и настояванията на чиновници на Агенция по кадастъра и АПИ за по-високи заплати. " Имат безусловно обективни претенции за нарастване на заплатите. Работи се може би към месец и половина по-назад. Агенция по кадастъра и АПИ са организации към Министерство на регионалното развитие, които са с извънредно ниски заплати. И в ДНСК заплатите не са високи. Получил се е извънреден дисбаланс в границите на тази година. В момента се работи в посока да бъде решен този проблем. Изисквам от АПИ извънредно доста работа. Колегите в АПИ имат да работят ужасно доста и работиха ужасно доста в последните месеци. Трябва да бъде открит механизъм, с цел да получат по-добро възнаграждение. Аз съм част от тази колегия, за мен те са сътрудници. Казусът с митингите на чиновниците на АПИ няма нищо общо с неплащането на пътните компании. Там има други проблеми с заплащането. Започва решаването на тези заплащания ", сподели той.

" Има издигнати 800 километра автомагистрали. Необходими сега са ни най-малко 2 000 километра. Лошото във всичко това е, че за две трети от тях няма и планове, камо ли да приказваме за строителство. Имаме една-единствена автомагистрала проектирана от край до край и издигната и това е Автомагистрала " Тракия ". Всички други си имат своите проблеми. Това, което следва да бъде направено и решено, няма да стигне мандат на постоянен кабинет 4 години. Призова за отговорно държание на всички политически сили и да мислят за това по какъв начин българите да живеят по-добре ", сподели още. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР