Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в

...
Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в
Коментари Харесай

Околовръстното на София: Трафикът между „Младост“ и „Горубляне“ тръгва отново до 10 септември


Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в сектора сред пътен възел „ Горубляне “ и пътен възел „ Младост “ ще бъде възобновено до 10-ти септември, както е по график. Участъкът беше затворен на 14 юни т. година за разрушение на остарелия надлез при 40-ти км и построяването на нов, част от разширение то на над 6 км сектор от СОП от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “. Реконструкцията на трасето започва през октомври м. година Двулентовият път се уголемява в две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

Построено е ново оборудване над р. Кална. В момента се построяват пътните възли „ Горубляне “ и „ Младост “. Изграждат се армонасипни стени, приключени са всички изкопни и насипни работи в сектора. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите от инженерната инфраструктура. В момента се поставят долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока Автомагистрала „ Тракия “.

По време на строителните действия в сектора сред „ Горубляне “ и „ Младост “ директно преминаващите коли се отклоняват от автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “ и „ Хемус “ по Северната скоростна дъга. Локалният трафик употребява като обходни направления бул. „ Александър Малинов “ и бул. „ Цариградско шосе “, както и ул. „ Самоковско шосе “ в кв. „ Горубляне “ и ул. „ Инж. Георги Белов “, които свързват кв. „ Горубляне “ и кв. „ Младост “. 

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР