Движението по магистралата Ниш-Димитровград, близо до Пирот, което беше временно

...
Движението по магистралата Ниш-Димитровград, близо до Пирот, което беше временно
Коментари Харесай

Пуснаха движението по магистралата Ниш-Димитровград, вижте кадри след инцидента край Пирот

Движението по автомагистралата Ниш-Димитровград, покрай Пирот, което беше краткотрайно спряно заради приключване на амоняк от дерайлирал вагон, е било още веднъж възобновено през днешния ден от 15 часа след разрешението на сръбския министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич, предава.

Той позволи преминаването по автомагистралата в сектора, откакто по-рано през днешния ден Оперативният щаб за отбрана и избавяне от технико-технологични повреди заключи, че са основани условия за възобновяване на придвижването.

" Движението по този сектор ще стартира през днешния ден в 15 часа. Беше значимо да бъдат изпълнени всички условия, с цел да се разреши придвижването, като се подсигурява, че човешки животи не са застрашени ", заяви по-рано Весич.

Движението в този сектор беше затворено на 25 декември поради повреда с разливане на амоняк от обърната цистерна край местността Станичене край Пирот.

Междувременно заяви, че четири дни след инцидента мястото към момента не е обезопасено и още се усеща задушлива миризма от амоняка.



На местопроизшествието няма нито служители на реда, нито пожарникари, нито еколози. Почвата към жп релсите е напълно черна. Река Нишава се намира единствено на два-три метра от жп релсите и е с очевидно изменен цвят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР