Движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона е ограничено по

...
Движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона е ограничено по
Коментари Харесай

Спират движението на тирове по пътя Горна Кремена - Роман

Движението на тежкотоварни коли над 12 тона е лимитирано по третокласния път III-103 Горна Кремена - Роман от през днешния ден, 10 октомври. Това заяви Агенция " Пътна инфраструктура ".

Причината - влошеното положение на мостовото оборудване в Горна Кремена и на пътната настилка на обходния маршрут по общинската пътна мрежа на селата Горна Кремена - Долна Кремена.

Предвижда се построяването на нов мост на мястото на съществуващия зидан каменен мост в с. Горна Кремена. На 24 март т.г. АПИ разгласи социална поръчка по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор на проектирането и строителството (инженеринг) на оборудването, а на 2 май и за строителен контрол.

В поръчката за планиране и строителство преди всичко е класиран участникът - ДЗЗД " КРЕМЕНА БИЛД " с ценово предложение от 333 хиляди лева без Данък добавена стойност. На 25 август 2023 година в АПИ е постъпил писмен отвод за подписване на контракт за осъществяване на поръчката, предвид на което е издадено ново решение от 31.08.2023 година за установяване на реализатор - втория класиран участник " ГАРАНТ-90-ЦОНЕВ И съдебна икономическа експертиза " ООД, с препоръчана цена 349 736 лева без Данък добавена стойност. За реализатор на строителния контрол е избран " Пътинвест-инженеринг " АД. Стойността на услугата е 49 500 лева без Данък добавена стойност и през септември е подписан договорът. Предстои доникъде на октомври да бъде подписан контракт с определения реализатор за планиране и строителство на оборудването. В момента се преглеждат показаните документи от изпълнителя. Проектантските работи е планувано да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни стадия, като срокът стопира да тече в края на всеки промеждутъчен стадий. Прогнозният период за осъществяване на строителството е 60 дни.

Дотогава тежкотоварният трафик в посока Монтана се пренасочва по път I-3 Златна Панега -Луковит - Долни Дъбник и път II-13 Бяла Слатина - Борован и Монтана.

От АПИ напомнят, че поради модернизацията на път I-1 Мездра - Лютидол от началото на юни е спряно придвижването по сектор от първокласния път и трафикът бе ориентиран по обходни направления. Алтернативните направления за транспортните средства над 3,5 тона са:
път II-15 Враца - Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала " Хемус " и обратно; път II-13 Крапчене - Стубел - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала " Хемус " и назад.
Спирането на придвижването по сектора от път I-1 Мездра - Лютидол и пренасочването на трафика по различни направления основава неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места. Ограничаването на придвижването обаче е належащо за безвредното осъществяване на строителни работи и разширение на трасето от първокласния път, акцентират от АПИ. Шофьорите се приканват да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР