Движението на хвърления в затвора руски призова за гражданско неподчинение

...
Движението на хвърления в затвора руски призова за гражданско неподчинение
Коментари Харесай

Поддръжници на Навални зоват за гражданско неподчинение в Русия

Движението на хвърления в пандиза съветски прикани за гражданско непокорство в символ на митинг против нахлуването на Русия в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

" Путин разгласи война на Украйна и се пробва да накара всички да си помислят, че Украйна е била нападната от Русия, т.е. от всички нас. Но това не е вярно ", написа екипът на Навални в профила си в Туитър.

" Трябва да покажем, че не поддържаме войната. Призоваваме руснаците да разгласят гражданско непокорство. Не мълчете " , приканиха от придвижването.
 Повече от 2000 арестувани на антивоенни митинги в Русия
Повече от 2000 арестувани на антивоенни митинги в Русия

Повече от 5500 души към този момент са били арестувани общо от четвъртък

Навални, най-отявленият съперник на президента Владимир Путин, беше изпратен в пандиза предходната година, след завръщането си в Русия от Германия, където се лекуваше от това, което западни лабораторни проби откриха, че е опит за отравяне. Русия обаче отхвърли да е направила сходен опит за нападение.

Оттогава управляващите постановиха още по-строги ограничавания на организацията на рецензия на Кремъл и основни фигури избягаха в заточение, откакто бяха избрани от управляващите като " задгранични сътрудници ".

По данни на групата OVD-Info, която следи митингите и арестите в Русия, досега 6006 души са били задържани за присъединяване в демонстрации срещу войната , откогато Русия нахлу в Украйна на 27 февруари, изпълнявайки - по думи на Путин, за демилитаризиране и " денацификация " на страната. Украйна и Западът обаче отхвърлиха този предлог като неоснователна агитация.
 Путин разгласи изискванията за Украйна - първо неутралитет
Путин разгласи изискванията за Украйна - първо неутралитет

Иска признание на Крим и демилитаризация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР